Tanca el dia 30. Quins sentiments li afloren ara que queda una setmana per abaixar la persiana per sempre?

Tinc certa pena. Molts clients són pràcticament amics. Durant aquestes darreres setmanes la gent ha mostrat molta solidaritat. Això es barreja amb un sentiment d'injustícia. Nosaltres volíem que allarguessin la concessió als tres quioscos, com s'ha fet a Barcelona fins a l'any 2030. Allà hi ha més de 400 quioscos. A Girona eren tres i a sobre un el volen tirar a terra.

I justament és on treballa.

Me'n sortiré. Tiraré endavant. Però que després de 35 anys de negoci familiar t'avisin amb només tres setmanes de marge que et quedes sense feina, essent autònom i sense dret a atur, crec que és una falta de tacte per part de l'Ajuntament.

Hi ha un projecte per permetre que els cotxes accedeixin al carrer Anselm Clavé des de la Gran Via. S'ho creu?

A l'Ajuntament li tinc una desconfiança total. Van tenir una reunió amb l'Associació de Veïns del Mercadal i els van dir que cessàvem l'activitat per jubilació. Tinc 42 anys, no puc fer-ho. Ja m'agradaria! Se'ns va citar per anar a parlar amb la regidora a la primavera i ens va preguntar què pensàvem fer amb el quiosc perquè s'estaven plantejant arreglar-lo i fer-lo nou per allargar la concessió. Però negocis propers em diuen que feia molt més temps que sabien que hi havia un projecte per posar un accés directe a un pàrquing privat del carrer Eiximenis i Anselm Clavé. Són mentides d'un organisme oficial que no t'esperaries mai.

"Enderrocar un quiosc". Què li sembla aquest concepte?

A l'Ajuntament els vam proposar allargar la concessió a tots els quioscos, moure'ls de lloc, canviar-lo a una plaça propera... a tot van dir que no. Fins i tot vam demanar que encara que no hi fóssim nosaltres, que no el tiressin a terra. Forma part de la història de Girona. Anem traient trets característics de la ciutat. Tot plegat és una puntada de peu a la cultura. No descobrim el món si diem que el que interessa són els diners. Una puntada de peu a la cultura en tota regla.

En una darrera reunió, l'Ajuntament va dir que el titular entenia les raons i que tancava la polèmica.

És l'última mentida. Han volgut fer un rentat de cara i han enviat comunicats a la premsa dient que havíem arribat a un pacte. Ens vam sentir molt malament perquè vaig pensar que potser hi hauria gent que diria que ens han contentat amb qualsevol cosa. Diuen que el projecte és per "interès general", però la campanya de suport al quiosc ha recollit més de 1.800 firmes que diuen que hi ha un altre interès que no és el famós vial d'accés. És una decepció que no s'escoltin 1.800 firmes. No les han tingut en consideració. Deuen estar en un calaix. No se les han ni mirat. Fa molta ràbia veure que primen els interessos de determinades persones per sobre de l'autèntic interès general, que per mi, és el que et demostra la gent dia a dia.

Impressionat pel suport rebut dels veïns i clients?

És el més bonic que ens endurem. Cap a nosaltres i cap al tipus de negoci i cap a la cultura al carrer. Estem molt agraïts. Gràcies a tots els que s'han solidaritzat amb nosaltres: amics, família, clients i no clients que ens han demostrat que el món no està perdut. I gràcies als dos partits que ens han ajudat ERC-MES i la CUP, i s'han mobilitzat a favor nostre.

Els altres dos quioscos t'han dit alguna cosa?

Un familiar dels responsables del quiosc de la plaça Independència ens ha donat el seu suport. Vull aclarir que a l'Ajuntament li vam demanar diverses coses. Per una banda que allarguessin la concessió als tres quioscos com s'ha fet a Barcelona. No és que volguéssim que se'ns allargués a nosaltres o que com que no ens ho allarguen a nosaltres, doncs a ningú. Per suposat que no. Som solidaris amb el gremi.

L'Ajuntament posarà, en breu, a concurs els dos quioscos que quedaran drets. Hi optarà?

No. Perquè no trobo just el que ens han fet a nosaltres ni el que els hi estan fent a ells. Em solidaritzo amb ells i no competiria mai pels seus llocs de treball. Jo ja me'n sortiré d'una altra manera.