L'Ajuntament i la Diputació de Girona han fet arribar per escrit a la Universitat de Girona el seu compromís de donar suport econòmic per salvar el Parc Científic i Tecnològic. Després de la crida que va fer dijous el rector de la UdG, Sergi Bonet, tot demanant als patrons que es deixessin de «proclames polítiques» i concretessin el seu compromís més enllà de les paraules, les dues institucions han reiterat que aportaran els diners amb els quals es van comprometre ara fa uns mesos. Tot i això, també adverteixen que les aportacions només es faran en cas que l'Estat accepti l'acord per resoldre satisfactòriament el concurs de creditors.

El Parc Científic i Tecnològic va entrar en concurs de creditors el gener de 2015 per un deute de 42 milions d'euros. La part més important d'aquest deute, de 27,6 milions d'euros, es deuen a l'Estat, amb qui s'està negociant per arribar a un acord. La data límit per a la resolució del concurs de creditors és el proper 29 de setembre, de manera que el temps s'acaba.

Les diverses institucions implicades van arribar fa uns mesos a l'acord d'eixugar 16,3 milions d'euros de deute amb aportacions de la Diputació, l'Ajuntament i la Generalitat. Concretament, l'Ajuntament es va comprometre a aportar dos milions d'euros a pagar en un període de vint anys, mentre que la Diputació va afirmar que hi aportaria sis milions d'euros en un període no especificat de temps. La resta de pressupost ha de sortir de la Generalitat, que hi ha d'aportar cinc milions d'euros a través de la compra d'una part de l'edifici de l'Institut Català de Recerca de l'Aigua, i la mateixa Universitat, que hauria de posar-hi 3,3 milions d'euros. Tot plegat faria que aquesta part del deute pogués quedar resolt en disset anys. El problema és que l'Estat està d'acord amb les quantitats, però vol que el deute se li retorni en deu anys.

Quan la data límit per negociar amb l'Estat està a punt d'acabar, i després de la crida de Bonet perquè les bones paraules es concretin, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el president de la Diputació, Pere Vila, van fer arribar ahir per escrit el seu suport econòmic a la UdG, tot comprometent-se a aportar les quantitats acordades. Tots dos van advertir, tanmateix, que l'aportació només es farà efectiva si arriben a un acord amb l'Estat i s'aconsegueix una resolució satisfactòria del concurs de creditors. En cas que no sigui així i s'acabi arribant a un escenari de liquidació, l'escenari canviaria completament.

Malgrat que Madrenas i Vila ja han manifestat el seu compromís per escrit a la Universitat, si finalment hi ha acord amb l'Estat caldrà que les seves institucions adoptin els acords pertinents per poder fer l'aportació. En el cas de l'Ajuntament de Girona, Madrenas ha explicat que es podria haver de passar pel ple municipal en tractar-se d'una aportació plurianual, però assegura que això no serà problema i que tot l'equip de govern (CiU i PSC) està d'acord en què cal tirar endavant aquesta mesura.