L'Ajuntament de Girona ha editat i distribuït en els principals equipaments un tríptic amb els cursos de català per a adults que s'ofereixen a Girona. S'hi faciliten les dades dels organismes i les entitats que els imparteixen, actualitzant tota la informació des de l'última edició que s'havia fet d'aquest tríptic, el 2013.

El llistat d'organismes està format pel Servei Local de Català, el Centre de Formació d'Adults, el Centre de Formació d'Adults Nou, l'Escola Oficial d'Idiomes i el Servei de Llengües Modernes de la UdG. Destaca el Servei Local de Català (Consorci per a la Normalització Lingüística), que aquest setembre posa a disposició 660 places: 340 de nivell bàsic, 120 d'elemental, 85 d'intermedi, 90 de suficiència i 30 de nivell superior. També hi ha les dades dels centres que imparteixen cursos d'alfabetització i informació dels cursos en línia Parla.cat i del programa Voluntariat per la llengua.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha recordat l'importància de «fer pedagogia en l'ús del català perquè és una eina que facilitarà la integració de les persones nouvingudes i perquè hem de promocionar l'ús de la nostra llengua per motius culturals i identitaris entre els col·lectius en què està menys implantada, com fan tots els països del món».