L´Ajuntament de Girona té previst multar l´empresa que està fent els treballs de reforma de la plaça Josep Pallach, a l´Eixample, per incompliment del contracte i per endarreriment dels treballs, que s´havien de realitzar en cinc mesos però que s´estan allargant més del previst. El regidor d´Urbanisme, Joan Alcalà (CiU), ha explicat que el consistori no està gens satisfet amb el ritme en què s´estan desenvolupant els treballs, però afirma que l´empresa s´ha compromès a finalitzar-los.

La plaça Josep Pallach es troba entre els carrers Migdia, Creu, Joan Maragall i Maluquer Salvador. L´Ajuntament va decidir reformar-la després que els propietaris de les places de l´aparcament subterrani que hi ha just a sota es queixessin que patien filtracions d´aigua per culpa del paviment. Per això, el consistori va decidir emprendre una reforma que inclou la renovació del paviment per tal impermeabilitzar-lo, millorar-ne l´acabat i fer-lo més amable. També s´aprofita per reordenar els accessos de vianants i de trànsit rodat, ja que s´instal·larà una pilona per regular l´entrada. A més, es millora la il·luminació i se substitueix part del mobiliari urbà, inclosos bancs, papereres i els jocs infantils.

Els treballs es van licitar l´octubre de 2015 per 339.832 euros, però es van acabar adjudicant a principis del passat mes de març per 248.757 euros a l´empresa Ravi Obras, Transportes y Excavaciones. En principi, havien de durar cinc mesos.

Però l´empresa adjudicatària no ha dut a terme les obres al ritme que estava previst. El primer problema va arribar només de començar els treballs, quan l´aixecament del paviment va coincidir amb un fort episodi de pluges, de manera que l´aigua va entrar a l´aparcament subterrani i diversos afectats van interposar reclamacions, de les quals es farà càrrec l´assegurança.

Més enllà d´això, els treballs han avançat a un ritme més lent de l´esperat, de manera que transcorreguts els cinc mesos previstos, encara queda feina per fer. Alcalà ho atribueix a problemes de personal de l´empresa, i lamenta que s´hagin produït un conjunt de problemes que han fet que els treballs no avancessin al ritme previst.

Així doncs, la junta de govern local va aprovar divendres passat començar els tràmits per requerir a l´empresa el compliment de contracte i fer una proposa d´imposició de penalitats per incomplement de la clàusula social. Alcalà, però, assegura que tenen el compromís dels responsables de l´empresa que acabaran els treballs.I és que recent queda el record de les obres de reforma de l´antiga central elèctrica del Molí, ja que fa pocs mesos l´empresa constructora va plegar i va deixar els treballs a mig fer.

L´Ajuntament no vol que es produeixi una situació com aquesta i explica que han posat un tècnic a fer un seguiment específic d´aquestes obres. A més, tenen un interlocutor de l´empresa amb qui ha anar concretant els detalls. Segons indica Alcalà, de moment els treballs continuen, tot i que ho fan molt lentament. Actualment estan pendents d´acabar els treballs relacionats amb els subministraments.