CiU de Salt considera que el petit comerç és compatible amb la instal·lació de grans superfícies, especialment si ofereixen productes diferents i treballen de forma conjunta i complementària. Per això, el principal grup de l'oposició defensa el «sí» a la consulta sobre el desenvolupament del sector sud que se celebrarà aquest proper dissabte.

Durant la seva etapa com a alcalde, Jaume Torramadé ja va treballar fermament per a la construcció d'un Ikea a Salt. Però el principal topall amb què es va trobar va ser la normativa de la Generalitat, que només permetia instal·lar aquest tipus de grans superfícies a capitals de comarca o municipis majors de 50.000 habitants. Per això, considera necessari «combatre una llei injusta», cosa que es podrà fer amb la trama urbana consolidada (TUC). De la mateixa manera, Torramadé recorda que pel terme municipal de Salt passen diverses infraestructures, com l'autopista, el corredor aeri o el tren de mercaderies, i creu que ja és el moment de compensar el municipi.

I és que, segons defensa Torramadé, Salt té la millor ubicació de totes les comarques gironines per a la implantació de grans centres comercials, ja que està al costat de Girona, compta amb la sortida de l'autopista i els terrenys estan disponibles. Per aconseguir-ho, indica, cal un desenvolupament «raonable, harmònic i realista» del sector sud, que permetria també la creació de llocs de treball en un municipi que compta amb un gran nombre de gent aturada. Segons subratlla, aquests llocs de treball podrien ajudar a persones que en aquests moments es troben en risc d'exclusió social perquè no tenen la formació suficient per accedir a un lloc de treball.

El representant de CiU també indica que una reducció de la taxa d'atur també significaria menys despesa social per part de l'administració, ja que la població dependria menys dels ajuts i per tant el pressupost es podria destinar a altres tipus de partides, com ara la millora dels carrers, la neteja o l'increment de la seguretat.

D'altra banda, CiU considera que l'establiment d'una nova gran superfície confirmaria Salt com la primera ciutat gironina en aquest sector. Segons indica, l'Espai Gironès ja fa actualment aquesta tasca, però d'aquesta manera es consolidaria la zona i s'evitaria que en un futur aquest pol es pogués desplaçar cap a una altra zona.

Un altre dels arguments, compartit amb ERC i PSC, és que el desenvolupament del sector sud comportarà nous ingressos al municipi en forma d'impostos. Això permetria augmentar el pressupost municipal sense necessitat d'augmentar la pressió contributiva als veïns. Segons recorda Torramadé, Salt ha fet en els darrers anys un gran esforç per contenir la despesa, però encara compta amb un dèficit d'entre el 30 i el 35% respecte els seus ingressos.

Que Perpinyà no passi a davant

Finalment, el portaveu de CiU a Salt recorda que en aquests moments hi ha molta gent de les comarques gironines que no dubta a desplaçar-se fins a Badalona o Sabadell per anar a comprar. «La demanda del producte existeix, no és de preveure que desaparegui», assenyala. Per això, Torramadé considera «lògic» que es treballi perquè aquesta riquesa «es quedi aquí» i alerta que cal prendre decisions abans que altres ciutats candidates per acollir Ikea, com per exemple Perpinyà, augmentin la seva oferta.