El ple de Salt també va aprovar ahir la cessió de terrenys a la Generalitat perquè pugui construir l'edifici de l'institut Salvador Sunyer, que actualment es troba en barracons. L'edifici s'ha de situar al costat de l'escola Gegant del Rec, per tal de disposar d'un equipament educatiu que permeti l'escolarització des dels 3 als 16 anys, compartint els serveis dels dos centres docents i facilitant així l'accés de la ciutadania. El ter?reny que s'ha cedit compta amb una superfície d'uns 2.500 metres quadrats i es troba al passatge Joan Güell i Olivé.

La portaveu del PSC, Iolanda Pineda, va recordar que fa un temps l'Ajuntament ja va fer una altra cessió de terrenys per a aquest institut, que la Generalitat no va arribar a acceptar mai. Per això, va demanar si seria possible recuperar-los. El regidor d'Urbanisme, Àlex Barceló (ERC), va explicar que de moment no els pensen demanar de forma immediata, sinó que esperen que sigui la Generalitat qui faci el primer pas i els els retorni.

Pineda també va recordar que la construcció de l'escola Gegant del Rec s'havia de licitar aquest any, però que de moment no s'ha fet i que la partida no havia aparegut al pressupost de la Generalitat (que no s'ha aprovat). L'alcalde, Jordi Viñas (ERC), va indicar que el delegat d'Ensenyament, Josep Polanco, va dir a principi de curs que era una de les escoles més prioritàries per fer-ne la licitació. Per això, va confiar que pugui ser una realitat al més aviat possible. l.f.g. salt