El Partit Demòcrata Català de Salt i els seus regidors a l'Ajuntament de Salt estem totalment d'acord en el seu desenvolupament del sector Sud de Salt i el nostre vot serà SÍ.

Salt ha estat sempre un poble de gent treballadora que ha experimentat un creixement espectacular. La immigració originada per l'expansió industrial del anys seixanta del segle passat i la més recent provinent principalment d'Amèrica, Àfrica i Àsia ha estat acollida amb generositat, i sovint sense el suport necessari dels governs estatal i autonòmic. El desinflament de la bombolla immobiliària i la crisi industrial que ha deixat Salt pràcticament sense indústria ha situat a l'atur un nombre molt elevat de persones, la majoria immigrants que, lluitant per la subsistència o fugint del desastre de la guerra, havien cregut que trobarien aquí un lloc per guanyar-se la vida i viure-la amb dignitat. També ha afectat saltencs de naixement i residents de tota la vida. El poble s'ha mobilitzat amb generositat i l'Ajuntament ha fet tot el possible per atendre les necessitats generades per aquesta situació, però els seus mitjans són insuficients i necessita amb urgència incrementar-los per donar resposta a les necessitats socials. En aquest escenari es planteja el desenvolupament urbanístic del sector sud, que al nostre entendre ha de permetre una millora substancial de la situació actual. Dijous passat va tenir lloc a Les Bernardes el debat sobre aquesta qüestió previ a la consulta popular anunciada i davant de la transcendència de la decisió que es prengui els regidors del Partit Demòcrata Català volem fer públic que el nostre vot serà favorable, i ho serà perquè volem donar resposta a les necessitats econòmiques i socials del municipi, per aconseguir llocs de treball, serveis i instal·lacions sanitàries, educatives i culturals. El desenvolupament urbanístic del sector sud representarà, a més, una discriminació positiva del nostre municipi que l'ha de situar al nivell de les poblacions més importants de la demarcació.

Votarem sí:

1. Per aconseguir tants llocs de treball com sigui possible per millorar la situació de les 3.000 persones sense feina que conviuen amb nosaltres.

2. Per atendre millor les necessitats socials dels nostres veïns amb els ingressos addicionals que la instal·lació d'IKEA o d'altres grans superfícies comercials aportarà a les arques municipals.

3. Per poder oferir l'espai necessari, amb immillorables condicions d'ubicació i de comunicacions per instal·lar l'hospital Josep Trueta, la Facultat de Medicina i altres serveis sanitaris.

4. Per construir un nou institut i una nova escola d'ensenyament primari tan necessaris per a la formació dels nostres fills.

5. Per poder dibuixar un futur millor per a tots.

La crisi del tèxtil dels anys 60 i 70 del segle passat va deixar Salt sense les indústries que li havien donat vida, la recuperació industrial és molt difícil i cal apostar pels sectors comercial, assistencial i de serveis; la millor alternativa, avui per avui, de crear llocs de treball.

Desenvolupar el sector sud és una decisió que haurà de prendre la corporació municipal sigui quin sigui el resultat de la consulta no vinculant que costarà a les arques municipals 6.000 euros que es podien haver destinat a necessitats més urgents. Realment calia la consulta o ha estat només per acontentar el grup minoritari de l'equip de govern? Cadascú que en tregui les seves pròpies conclusions. En tot cas animem tothom a votar SÍ el proper 24 de setembre.