Les Fires de Sant Narcís ja tenen cartell. Les autores són la tècnica de gestió documental gironina Núria Faig i la professora olotina Roser Matas, que han ideat un disseny on els protagonistes són el bestiari del Tapís de la Creació, que pugen en una nòria. Les Fires de Girona es faran del 28 d'octubre al 6 de novembre.

Núria Faig va explicar ahir que a l'hora de pensar en el cartell van optar per defugir dels símbols més clàssics de Girona, com poden ser la Catedral, Sant Narcís o les mosques. És el primer cop que Faig i Matas treballen juntes. No obstant, Roser Matas ha dissenyat multitud de cartells i ha guanyat molts premis. Een l'àmbit de la ciutat de Girona va obtenir un segon lloc en el concurs de disseny dels got de les barraques de l'any 2013 i del 2015.

El cartell incorpora, a més dels elements del Tapís i d'una atracció de fires, les fulles dels plàtans de la Devesa, que s'entreveuen en un lateral de la peça. La nòria és un element que ha estat molt present en moltes propostes dels darres anys però que no sortia pràcticament mai en cap de les de vencedora.

Els colors de la tardor

Els colors predominants del cartell són el verd, el taronja i el marró, tons que transporten també a l'època de les Fires: la tardor, tal com va ressaltar ahir l'alcaldessa, Marta Madrenas, que va qualificar l'obra d'«exquisida» amb un «estil plàstic sensible» i «fàcil d'entendre».

El disseny guanyador es tria per mitjà d'un concurs obert des de fa cinc anys i si solen presentar una vintena de dissenys. Aquest any hi han participat divuit obres. L'escull un jurat format per experts que té en compte no només el mateix cartell si no també si serà vàlid per a altres elements promocionals com banderoles o agendes del programa de Fires.

La presentació del cartell sol ser el tret de sortida dels anuncis relacionats amb les Fires de Sant Narcís. L'alcaldessa ja ha escollit el pregoner, pregonera o pregoners, però encara el manté en incògnit. De fet, ahir va assenyalar que encara no li ha fet saber a la persona o entitat escollida. El pregoner és una decisió que depèn únicament de l'alcaldessa. També properament està previst que es faci pública la programació de totes les activitats previstes en l'àmbit popular, infantil i musical.