El PSC de Salt va defensar ahir el «sí» al projecte de desenvolupament del sector sud, tot indicant que l'establiment d'una gran superfície comercial com Ikea farà de «locomotora» i atraurà altres empreses, de manera que es crearan nombrosos llocs de treball en un municipi on hi ha 3.100 persones a l'atur. La portaveu socialista, Iolanda Pineda, va confiar que la consulta que es farà el proper 24 de setembre obtingui com a mínim un 10% de participació, i va considerar que amb un percentatge menor no es podrien donar per satisfets.

Pineda va defensar que el municipi és una excel·lent ubicació per a Ikea, ja que pot oferir-li una façana a l'autopista. La representant del PSC va considerar que l'establiment d'aquest centre comercial no només generaria una gran activitat econòmica, sinó que a més propiciaria la creació de nous comerços al seu voltant. En aquest sentit, va recordar que el poble compta amb una elevada taxa d'atur i que d'aquesta manera es crearan molts llocs de treball. «Salt és una població amb molta gent i poca activitat econòmica, i amb aquest projecte es pretén reequilibrar la situació», va indicar Pineda. A més, va afegir que els impostos que generarà la nova superfície comercial permetran engreixar les arques de l'Ajuntament, de manera que es podran tirar endavant projectes de reurbanització urbanística molt necessaris al centre de la vila.

Escoles i hospital

Pineda va destacar, tanmateix, que el desenvolupament del sector sud no només comportarà un augment de l'activitat comercial, sinó que també inclourà una reserva de terreny per a diversos equipaments:?per una banda, un espai perquè el nou hospital Josep Trueta es pogués fer a Salt, i per l'altra, uns terrenys per a l'escola les Arrels i un nou institut.

Finalment, Pineda també va destacar que el pla preveu una reducció del nombre d'habitatges projectats a la zona: tot i que inicialment se n'hi havien de fer 3.500, en principi se'n permetran un miler menys. De tota manera, la portaveu socialista va deixar clar que el desenvolupament dels habitatges serà, probablement, l'últim que es farà, ja que degut a l'actual situació del mercat immobiliari no hi ha promotors que vulguin fer nous pisos a Salt.

Per tal de donar a conèixer el seu posicionament, el PSC ha editat 9.000 exemplars d'un butlletí informatiu especial, que distribuiran a totes les llars del poble. A més, els socialistes participaran en els dos debats que s'han convocat entre les diferents forces polítiques amb representació municipal: el que es farà avui, organitzat per l'Ajuntament (a les vuit del vespre, a la Casa de Cultura Les Bernades) i el que organitza Televisió de Girona dimarts vinent. A més, els socialistes faran parades als mercats -tant el municipal com el setmanal- per explicar les raons a favor el «sí», difondran el seu posicionament a través de les xarxes socials i contractaran falques publicitàries a la ràdio municipal.

Per a Pineda, és molt important que la consulta compti amb una elevada participació, per tal de legitimar el resultat. «Una de les qüestions més importants serà la participació, i en això tenim feina tots els partits, tant els del sí com els del no», va assenyalar. En aquest sentit, la representant del PSC va recordar que 18 dels 21 regidors que hi ha al plenari estan a favor del desenvolupament proposat al sector sud, i creu que això s'hauria de veure reflectit en els resultats. Tot i això, va fer una crida a la responsabilitat veïnal i els va emplaçar a no relaxar-se ni a descartar la possibilitat que surti el «no». Per això, va considerar molt important que tothom vagi a votar el proper dia 24.