El Barri Vell de Girona serà l'escenari d'una nova edició de les jornades «Girona Nova Cultura de Salut» del 23 al 25 de setembre, que enguany vol donar eines per apropar l'individu al concepte de consciència, sota la premissa que «ser conscients és el camí per transformar-nos».

Les jornades, organitzades per la Fundació Oncolliga Girona, comptaran amb la presència de diversos especialistes, com ara la filòsofa Victòria Camps, que oferirà la conferència inaugural; el periodista i escriptor Gaspar Hernàndez, que presentarà el seu darrer llibre, No sóc d'aquest món; la cofundadora de Merrylife, Luján Comas, o l'autor i conferenciant Sergi Torres. Les activitats inclouen tallers, ponències i espectacles i pràcticament tots són gratuïts però cal inscripció prèvia a la pàgina web de l'Oncolliga.

A més, hi haurà activitats prèvies, com un sopar benèfic al Mas Marroch (amb més de 25o apuntats i les inscripcions ja tancades) el 21 de setembre. També hi haurà un concert d'havaneres amb les Anxovetes i sopar a la fresca a la plaça del Pallol (22 de setembre).

La directora de les jornades, Sylvia Miàs, va indicar que «la majoria de nosaltres tenim una consciència semidesenvolupada, però que podem cultivar». «Reflexionarem sobre la consciència i l'acceptació per part de cada persona del procés que està patint», va afegir. Tant l'alcaldessa, Marta Madrenas, com el president de Dipsalut, Josep Maria Corominas, van felicitar Oncolliga pel contingut i l'objectiu del programa d'aquesta edició.