Els defensors de Girona no van poder demostrar la resistència de la ciutat a ser envaïda. Durant tot el dia l'aigua va posar en estat d'alerta els organitzadors de la festa "Reviu els setges napoleònics" que, finalment, van decidir suspendre, la recreació del "Gran dia de Girona" prevista per a la tarda. Les armes, fusells i artilleria, bàsiques en aquest tipus d'esdeveniments, no es podien fer servir.

La ciutat acull aquest cap de setmana les novenes jornades de recreació històrica dels setges napoleònics, que enguany compta amb la presència d'uns 150 participants de diferents associacions, per als dos bàndols. Les jornades estan organitzades per l'Associació Girona 1809- Amics de la Girona Napoleònica i compten amb el suport de l'Ajuntament. Els recreadors, a més dels gironins, provenen d'altres punts de Catalunya, de la resta de l'Estat, de França i també d'Itàlia. Aquest any, a més, hi havia tres peces d'artilleria, dues de les quals són rèpliques exactes d'algunes de les peces que van bombardejar la ciutat durant el setge.

La festa dels setges havia de tenir com a acte central la recreació del denominat "Gran dia de Girona" que es'havia de fer ahir a la tarda, durant quasi dues hores pel cor del Barri Vell. Però la pluja ho va impedir.

La idea era rememorar el que narra la història d'aquell 19 de setembre de 1809 a Girona que per alguns va ser "gloriós" però on es calcula que hi van perdre la vida un miler de persones. Al matí, sí que s'havia pogut fer una desfilada per diferents carrers del Barri Vell, la presentació de tots els participants a la festa i els salves d'honor.

Les activitats segueixen avui al matí, si el temps ho permet, a les Ribes del Ter, a l'esplanada de gespa situada a sota del pavelló de Fontajau. Al llarg del matí es podrà visitar el campament napoleònic i al migdia es preveu recrear una batalla a camp obert.