Un grup de 20 aturats d'entre 18 i 59 anys de Girona participaran en la primera llançadora d'ocupació de la ciutat. L'objectiu del projecte és crear grups diversos, amb desocupats de diferents perfils i formació per, plegats, perdre la «por» a buscar feina de forma activa. Durant cinc mesos, els participants «oferiran talent» a empreses gironines i buscaran feina per a tots els integrants del grup.

La de Girona és la tercera llançadora que creen a Catalunya. Impulsades per la Fundació Santa María la Real, la Fundació Telefònica i finançades pel Fons Social Europeu, les llançadores que des del 2013 s'han anat implantant a l'estat espanyol han ajudat a trobar feina al 60% dels aturats participants. La de Girona és la primera llançadora que amplia la franja d'edat dels participants, perquè a les altres es limitava a aturats d'entre 18 i 34 anys.

La llançadora d'ocupació estarà operativa a finals d'octubre i servirà per ajudar 20 persones a reforçar les habilitats professionals i a conèixer noves eines d'accés al mercat laboral. El programa s'adreça a gironins en situació d'atur i que tinguin entre 18 i 59 anys. Al marge d'aquests requisits, no busquen un perfil concret, ja que hi podran participar persones amb estudis bàsics, persones que procedeixin de formació professional o batxillerat o persones amb diplomatures o llicenciatures universitàries. Igualment, no cal que tinguin experiència en un sector determinat, sinó que la participació està oberta a persones amb trajectòries d'àrees laborals diferents.