Girona celebrarà a partir d'avui i fins el 24 de setembre la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, que enguany té el lema Mobilitat intel·ligent, economia potent. Una de les activitats principals tindrà lloc el dia 22, en què es talaran diversos carrers de la ciutat perquè les escoles hi transportin les aules dins de l'activitat Ens formem al carrer, transformem el carrer. Una de les altres novetats serà el concurs d'Instagram Buskemon Go, que té com a objectiu caçar missatges de mobillitat sostenible als busos de la ciutat.

El Dia sense Cotxes se celebrarà el dijous 22, i comptarà amb la col·laboració dels col·legis de la ciutat, que tallaran diversos carrers a diferents barris gironins i les escoles traslladaran les aules i l'alumnat a aquests espais. Un dels objectius és conscienciar i sensibilitzar la ciutadania que el carrer és de tots i que cal una convivència amable perquè els infants puguin compartir els espais al costat dels vianants, bicicletes i vehicles.

D'altra banda, les caminades Anem a... conèixer la pedra de Girona i Anem a... remuntar el riu Onyar donaran aquest cap de setmana el tret de sortida a les activitats programades.

Les operacions «ring-ring» i «aBusa del bus» a la plaça de Catalunya, les inspeccions tècniques de bicicletes al carrer Emili Grahit i al Centre Cívic de Santa Eugènia, la caminada per a gent gran i l'exposició de vehicles sostenibles, amb activitats diverses com ara Quin soroll fem?, el dia 24 a la plaça Independència, completaran la programació.

Pel que fa al concurs d'Instagram, anomenat Buskemon Go, consistirà a «caçar» missatges sobre la Setmana de la Mobilita que es trobaran distribuïts en diversos busos. Per participar-hi, caldrà penjar la foto d'un missatge amb l'etiqueta #mobilitatgi2016.