La Fundació Oncolliga Girona tornarà a omplir el Barri Vell d´activitat el cap de setmana del 23 al 25 de setembre amb la celebració de les terceres jornades Girona novaCultura de Salut. L´esdeveniment, concebut per reflexionar en profunditat sobre la importància de les emocions i els sentiments en la salut física, pretén en aquesta ocasió donar eines per apropar l´individu al concepte de consciència, sota la premissa que «ser conscients és el camí per transformar-nos».

Les jornades comptaran amb la presència de diversos especialistes, com ara la filòsofa Victòria Camps, que oferirà la conferència inaugural; el periodista i escriptor Gaspar Hernàndez, que presentarà el seu darrer llibre, No soc d´aquest món; la cofundadora de Merrylife, Luján Comas, o l´autor i conferenciant Sergi Torres.

L´esdeveniment inclourà una vintena de tallers i conferències, a més d´un espectacle de dansa contemporània a càrrec de CobosMika Company. Una de les novetats d´aquesta edició és la inclusió dins del programa de dues activitats pensades perquè pares i fills les gaudeixin junts: un taller de ioga en família a l´aire lliure, a càrrec de l´Associació Happyyoga Girona, i un taller gestàltic conduït per terapeutes de l´Escola de Gestalt de Girona.

Totes les activitats, excepte una, seran gratuïtes i tindran lloc en diferents espais del Barri Vell, com ara el Centre Cívic, el Museu d´Història dels Jueus, el CaixaForum, La Carbonera, l´Auditori de la Mercè o el monestir de Sant Pere de Galligants. L´única activitat per a la qual cal pagar entrada (10 euros) és la trobada amb Sergi Torres (25 de setembre, a l´Auditori de la Mercè, a les 18.00 h.), si bé es tracta d´un acte benèfic, de manera que tot el que es recapti es destinarà a la Fundació. La programació completa i els formularis d´inscripció estan disponibles a la web de la Fundació Oncolliga Girona.

Les jornades s´han presentat avui en una roda de premsa celebrada a l´Ajuntament de Girona, a la qual han assistit el president de Dipsalut, Josep Maria Corominas; l´alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas; la presidenta de la Fundació Oncolliga Girona, Lluïsa Ferrer, i la directora de les jornades, Sylvia Miàs, qui ha afirmat que «la majoria de nosaltres tenim una consciència semidesenvolupada, però que podem cultivar-la».

Miàs ha afegit que les activitats programades a Girona novaCultura tenen precisament l´objectiu d´«ajudar-nos a ser més conscients». «Reflexionarem sobre la consciència i l´acceptació per part de cada persona del procés que està patint, parlarem de la consciència a la llum de la Càbala, parlarem de la nova consciència, escoltarem el nostre cos, practicarem la nostra capacitat d´entendre l´altre a través de la música... En definitiva, treballarem per viure en tot moment en l´avui, l´aquí i l´ara», ha explicat.

Tant l´alcaldessa com el president de Dipsalut han felicitat Oncolliga pel contingut del programa d´aquesta edició. «És un programa excel·lent i estic segura que aportarà a tots els que hi assisteixin eines i estratègies importants per a la vida en general, no solament per afrontar situacions de malaltia», ha afirmat Madrenas.

Corominas, per la seva banda, ha destacat que les jornades Girona novaCultura van en la línia de «la nova orientació que s´ha donat als programes impulsats per Dipsalut, en el sentit que és possible millorar la salut a través de la prevenció i la promoció d´hàbits saludables». La presidenta de la Fundació, per la seva part, ha agraït la generositat dels prop de 200 establiments de les comarques gironines que s´han implicat en la tria dels missatges de les banderoles publicitàries i que han col·laborat econòmicament en la realització de les jornades.

Girona novaCultura de Salut va néixer l´any 2013 com a plataforma per donar a conèixer les eines i els camins que ens han d´ajudar a gestionar les nostres emocions, la importància de les relacions socials i a connectar amb la plenitud del nostre ser espiritual per gaudir d´una vida més saludable. Després de dues edicions consecutives, el 2013 i 2014, la Fundació Oncolliga Girona ha decidit organitzar l´esdeveniment cada dos anys.

Les inscripcions als tallers es poden fer clicant aquí.