La nena de sis anys que van haver de treure ofegada del fons de la piscina municipal de Salt ha mort. Ho va fer divendres després d'estar ingressada a l'UCI Pediàtrica del Trueta durant gairebé un mes.

La criatura va quedar en estat crític l'11 d'agost després que es trobés el cos de la nena al fons de la piscina. Una infermera de l'UCI Pediàtrica del Trueta, els socorristes i dos agents de la Policia Local de Salt fora de servei li van fer les maniobres de reanimació i la van poder recuperar.

Inicialment va ingressar a l'UCI del Trueta, posteriorment va ser traslladada a la Vall d'Hebron i el 19 d'agost va tornar a Girona. Des de llavors va romandre ingressada crítica al Josep Trueta fins que divendres passat a la nit va perdre-hi la vida.

Cinc nens morts en piscines

Amb la mort de la nena de Salt, ja són cinc els menors que han perdut la vida en piscines aquest estiu a la demarcació de Girona.

El 25 d'agost va morir a l'hospital la nena de quatre anys que va estar a punt d'ofegar-se el 21 d'agost a la piscina d'una masia de la urbanització de Vallcanera de Sils. Va perdre la vida després d'estar ingressada a l'UCI Pediàtrica de la Vall d'Hebron durant quatre dies.

El mateix diumenge també va ser notícia la mort d'una nena de tres anys ofegada en una piscina situada a la urbanització Mas Pallí de Calonge. I el 22 d'agost va perdre la vida una altra criatura, el nen britànic de 12 anys que dijous 18 d'agost també va ser trobat al fons de la piscina d'un hotel de Lloret. Des que va ser rescatat fins al dia de la mort va ser ingressat a l'UCI Pediàtrica de la Vall d'Hebron.

En aquest mateix municipi de la Costa Brava hi va haver un altre fet similar el 9 d'agost. En aquest cas una nena de només tres anys va caure a la piscina d'una casa d'una urbanització. El SEM la va traslladar en estat crític cap a l'hospital de Sant Pau de Barcelona però la criatura no va poder superar les seqüeles i va morir el divendres 19 d'agost al mateix hospital.