L'Associació de Veïns del Mercadal assegura que l'Ajuntament de Girona no el va explicar tota la veritat sobre la reforma a la cruïlla que pot provocar la desaparició del quiosc de la Gran Via de Jaume Iquiosc de la Gran Via de Jaume I, després de més de setanta anys. El vicepresident de l'entitat veïnal, Ferran Girón, assenyala que fa uns mesos un regidor i un tècnic es van reunir amb representants de l'Associació de Veïns per explicar-los la reforma de l'illeta entre els carrers Eiximenis, Anselm Clavé i Jaume I. Segons assegura Girón, aleshores, els representant municipals van detallar que els responsables del quiosc plegaven perquè «es jubilaven». Partint d'aquí, l'Associació de Veïns no va veure malament la reurbanització plantejada pel consistori, que fa desaparèixer aquest equipament.

No obstant això, ara han sabut, per les pàgines de Diari de Girona, que la família que porta el negoci no es jubila, sinó que el permís municipal s'ha acabat i l'Ajuntament ha optat per no prorrogar-lo ni fer un nou concurs públic, com si que està previst amb els quioscos de la Rambla i la plaça Independència. Girón assegura que donen suport a la família del quiosc i «és una llàstima que és perdi un equipament com aquest». A més, el representant veïnal ha volgut recordar que fa més de trenta anys «ja hi havia una illeta i es podia arribar al carrer Anselm Clavé des de Jaume I i també hi havia el quiosc. No feia nosa».

La intenció de l'Ajuntament és enderrocar el quiosc i fer una reforma a la illeta que garanteixi que els vehicles puguin arribar al carrer Anselm Clavé per la Gran Via, com fa anys. D'aquesta manera, a més, hi ha una entrada més fàcil a un aparcament privat de pagament.

Més de 550 firmes

Mentrestant, els responsables del quiosc han recollit ja més de 550 signatures per denunciar el greuge comparatiu del seu quiosc respecte dels altres dos que no s'enderrocaran, a la Rambla i a la plaça Independència. Joan Dabau apunta que retirant els bancs públics, als quals «no s'asseu ningú», ja es podria entrar al carrer Anselm Clavé.