Maristes Xarxa Innovació és el nou projecte educatiu que les escoles Maristes de Catalunya preveuen posar en marxa. La idea és que pugui implementar-se durant el curs 2018-2019 a tots els centres. La primera fase s'iniciarà aquest any amb un procés de participació amb tota la comunitat educativa: educadors, alumnes i pares. «És un projecte molt engrescador que busca donar resposta a les necessitats d'aprenentatge dels alumnes del segle XXI», va explicar ahir el director de la Fundació Champagnat-Maristes Catalunya, Llorenç Claramunt.

El nou model educatiu es basa en la innovació i el treball en xarxa dels nou centres que en formen part, dos aspectes que ja es vénen treballant des de fa anys. «No és una novetat que treballem en xarxa però sí serà la primera vegada que es treballarà un model d'innovació que sigui conjunt per a tots els centres», va afegir Claramunt. El projecte es va presentar al Palau de?Congressos en una jornada que va aplegar uns 800 docents. Maristes Catalunya preveu iniciar el curs 2016-2017 amb més de 10.000 alumnes de P-3 i fins a segon de Batxillerat.

«Es tracta de canviar el concepte d'ensenyar al d'aprendre, on l'alumne ha de ser el centre», va subratllar aquest el coordinador del projecte Maristes Xarxa Innovació, Josep Buetas. Es vol aconse?guir que els joves visquin una «experiència de creixement encara més positiva per afrontar en condicions els nous reptes de futur». I per això s'ha cregut convenient iniciar un procés participatiu perquè el nou model educatiu sigui una realitat a partir del curs 2018-2019.