Cops de puny, empentes i crits han sorprès desenes de veïns i turistes aquest migdia a la Pujada Sant Domènec de Girona, molt a prop del restaurant Le Bistrot. Eren els assajos d'una sèrie d'acció coreana que aquesta setmana es rodarà en aquest i altres escenaris del Barri Vell de Girona.

D'aquesta manera, la sèrie coreana transcorrerà en part, en un escenari que ja ha aparegut en sèries com Joc de Trons, o en pel·lícules com El Perfum o El Monje. La producció que contribueix a mantenir Girona en el mapa audiovisual internacional.

Després de Girona, la productora de la sèrie també rodarà escenes en altres punts de Catalunya i de Galícia.

Els rodatges que es van realitzar a Girona durant l'any 2015 van deixar, de forma directa, 3.762.170 euros a la ciutat, segons el balanç anual de la Girona Film Office. La xifra inclou totes les despeses que van abonar directament les productores; és a dir, des de nits d'hotel fins a càterings o el pagament de les hores extres de la policia. La xifra no inclou, en canvi, les despeses personals que van fer tots els membres dels rodatges, de manera que es calcula que l'impacte econòmic ha estat, probablement, molt més gran.

Els beneficis dels rodatges a la ciutat de Girona van créixer exponencialment l'any passat, sobretot gràcies als rodatges de la sèrie Joc de trons -que ella sola va deixar un impacte de 3,6 milions d'euros- i la pel·lícula Ocho apellidos catalanes, seqüela de l'exitosa Ocho apellidos vascos, que va deixar 250.000 euros a la ciutat