L'Ajuntament de Girona ha decidit provar un nou sistema d'ancoratge per a bicicletes per intentar evitar robatoris. La prova es fa al costat de la biblioteca Carles Rahola, al carrer Emili Grahit, on els operaris municipals van instal·lar el nou mecanisme aquest dilluns. Antigament, en aquest punt n'hi havia hagut un, però hi havia hagut més d'un cas de sostracció de bicicletes i es va acabar retirant.

El regidor d'Urbanisme, Via Pública i Mobilitat, Joan Alcalà, ha explicat que han rebut la petició de veïns i usuaris de la biblioteca que demanaven poder aparcar la seva bicicleta a prop de l'equipament.

Per aquest motiu, s'ha decidit tornar a posar un punt d'ancoratge, però s'ha posat diferent que l'anterior. El nou mecanisme s'espera que sigui més segur. Joan Alcalà ha explicat que si es demostra que són efectius, s'aniran canviant tots els punts d'ancoratge per a bicicletes que hi ha a tota la ciutat. Actualment hi ha uns 150 punts d'ancoratge per a bicicletes repartits per tot Girona, a banda dels que hi ha específicament per a la Girocleta. Aquests no està previst canviar-los. N'hi ha setze i en els propers anys està previst que se segueixin ampliant.