La CUP-Crida per Girona va fer públic ahir el plantejament de la formació el curs polític que s'inicia a la ciutat. El regidors Laia Pèlach i Lluc Salellas van exposar les principals qüestions que el grup municipal considera que cal tirar endavant els propers mesos, i es van oferir per treballar-les conjuntament amb l'equip de govern. Malgrat això, els cupaires es van mostrar crítics amb la «inacció i l'actitud poc dialogant» que manté l'equip de govern actualment.

En matèria de prestació de serveis, la CUP va anunciar que demanarà una auditoria per aclarir la gestió dels aparcaments soterrats de la ciutat. Diari de Girona va avançar fa uns dies que l'empresa que gestiona dos estacionaments, per mitjà d'una concessió municipal, han entrat en concurs de creditors i han denunciat l'Ajuntament per diferents actuacions que consideren que ha perjudicat el seu negoci.

Enterraments i aigua

La CUP tambe va reclamar que s'iniciï definitivament el procés de municipalització de l'aigua, com també que s'acceleri la nova ordenança de serveis funeraris, que s'està redactant fruit de la iniciativa ciutadana que va impulsar la mateixa CUP.

En l'àmbit de participació, el grup vol que s'intensifiquin els treballs per aprovar el nou Reglament Orgànic Municipal, així com la nova normativa de pressupostos participats. Sempre amb la participació de la ciutadania i les entitats. Respecte a les polítiques ambientals, proposarà el sistema de recollida porta a porta a tots els barris, i exigirà que se solucionin els punts negres per a bicicletes que s'han detectat a la ciutat.

Quant a l'acció als barris, la regidora Laia Pèlach va recordar que cal desencallar els plans especials de les Pedreres i de la Devesa, així com el pla integral de Sant Narcís. La regidora va fer èmfasi en la conveniència d'interposar una demanda a Adif pels greuges i incompliments al barri d'aquests vuit anys. Pèlach també va enumerar mesures per prioritzar en matèria social i sectorial com el Pla Local de Joventut, el Pla Local d'Habitatge o el programa d'actuació contra les agressions masclistes.

Pel que fa a cultura, el regidor Lluc Salellas va fixar la definició dels projectes per a l'antic cinema Modern i de la Casa Pastors com a prioritaris, i va reiterar la voluntat de col·laboració en el projecte de regulació i promoció de la música en directe a bars i locals de la ciutat. Finalment, Salellas va demanar al govern que concreti el seu compromís amb el procés d'independència.