La reforma que preveu executar l'Ajuntament de Girona a la cruïlla dels carrers Eiximenis, Anselm Clavé i la Gran Via de Jaume I són el que impedeix, segons el consistori que el quiosc pugui seguir a la zona, i més tenint en compte que se li ha acabat la concessió administrativa concedida pel mateix consistori. Des de fa mesos, segons ha explicat l'actual regidor de Mobilitat, Via Pública i Urbanisme, Joan Alcalà, s'està treballant en una projecte de millora per als vianants i els vehicles.

Inicialment, el consistori tenia previst reubicar aquesta estructura que ara està al mig de la vorera, segons ha indicat el mateix regidor. La idea era situar-lo al mig de la cruïlla, que té forma de triangle. Això permetria que els vianants que caminen per la vorera de Jaume I no haguessin d'esquivar el quiosc. Al mateix temps, es generava un vial que permetia, des de la mateixa Gran Via de Jaume I, entrar al carrer Anselm Clavé, en un sentit que ara està prohibit. També es recol·locaven els bancs públics.

No obstant això, des del mateix Ajuntament es va comprovar que el quiosc estava en una pròrroga de la llicència de la concessió i es va decidir esperar a la seva finalització per no renovar-lo. D'aquesta manera, l'equip de govern va poder apostar directament per retirar l'estructura de la via pública. Aleshores és quan va advertir la família que gestiona el quiosc que no hi hauria més pròrrogues. Ara la data definitiva perquè tanquin és el 30 de setembre. Ells lamenten el que consideren que és una «injustícia» i demanen que l'Ajuntament els tracti com els altres dos quioscos en concessió municipal que hi ha a la ciutat, el de la Rambla Llibertat i el de la plaça Independència. De moment, han col·locat pancartes de protesta i estan recollint firmes, mentre molts clients, veïns i amics els estan donat suport.

Segons Alcalà, la reurbanització de la zona es va començar a treballar fa molts mesos, quan l'actual alcaldessa, Marta Madrenas, encara era la tinent d'alcalde d'Urbanisme i ell s'encarregava de Mobilitat, que encara manté juntament amb Urbanisme. Es va informar l'Associació de Veïns, que hi va estar d'acord, segons la versió del representant municipal.

Preguntat sobre si aquesta futura reurbanització de la cruïlla beneficiarà l'aparcament privat que hi ha a l'edifici que fa xamfrà amb els carrers Anselm Clavé i Eiximenis, el regidor ha assenyalat que certament podria servir per facilitar l'accés a aquest estacionament. Tot i això ha recordat que, per exemple, en un futur a la plaça Jordi de Sant Jordi hi haurà un nou centre cívic, amb el local per a l'Associació de Veïns i el casal de la gent gran del Mercadal, i que podria ser útil per trobar aparcament molt a prop.