El quiosc de la Gran Via de Jaume I de Girona té els dies comptats si no hi ha algun tipus de marxa enrere. L'Ajuntament de Girona ha informat la família que gestiona l'equipament que ha d'abaixar la persiana el 30 de setembre perquè pretén tirar-lo a terra per donar pas a una actuació urbanística i de mobilitat.

Els actuals responsables estan contrariats. No entenen que els altres equipaments (a la plaça Independència i a la Rambla) se'ls prorrogui la concessió i a ells no. Es pregunten si hi ha algun interès particular al darrere d'aquesta decisió que alliberarà tota la cruïlla de Jaume I amb el carrer Eiximenis.

L'estructura fa més de setanta anys que està en aquell punt, si bé inicialment era de pedra i, des de fa uns anys, és de vidre. Els actuals responsables del quiosc fa més de tres dècades que porten el negoci. La concessió era per trenta anys però posteriorment s'ha anat renovant, com ha passat també amb els altres quioscs que hi ha a la ciutat. Els altres dos encara tenen el permís vigent i el de Jaume I ja ha expirat.

La tinenta d'alcalde d'Hisenda i Règim Interior, Maria Àngels Planas, ha recordat que la concessió d'aquest quiosc ja havia acabat i que han esperat abans de fer res. A més ha indicat que, de fet, se'ls hi ha concedit una nova pròrroga del juliol al 30 de setembre. Planas ha recordat que, necessàriament, s'hauria hagut de fer un nou concurs públic per adjudicar la nova concessió i que hauria guanyat la millor oferta, que no tenia perquè ser la dels actuals gestors. Pel que fa als equipaments de la Rambla i la plaça Indepenèdencia, un cop acabin les concessions i pròrrogues, no està previst que es desmantellin. Segons Plana, s'obrirà un concurs.

Pl. Catalunya i Sta Eugènia

Pel que fa a la instal·lació de la plaça Catalunya, els seus responsables van cessar el negoci voluntàriament fa uns mesos i l'Ajuntament ja ha anunciat que enderrocarà l'estructura per guanyar mobilitat a la zona. Fa més de sis anys també va tancar el quiosc que estava al carrer Santa Eugènia, a tocar de la plaça Joan Brossa. Les eternes obres al Parc Central, la crisi i els diferents assalts violents van acabar amb la paciència dels seus responsables.