El Fòrum Internacional de Gestió de Residus Municipals que es farà del 6 al 8 de febrer de 2017 al Palau de Fires de Girona reunirà experts en la temàtica d'arreu del món. El principal objectiu del Fòrum és posar en contacte administracions, empreses i tècnics especialitzats per analitzar i debatre conjuntament solucions innovadores i efectives en la recollida de residus municipals, precisament en un moment en el qual cal replantejar el model actual de gestió de residus, que en molts casos ha quedat obsolet.

Per Girona, la mostra constitueix una oportunitat per esdevenir ciutat líder en reciclatge i per demostrar alhora la voluntat de contribuir en el medi ambient i la sostenibilitat. «El Fòrum no és un congrés més; és molt ambiciós, és excepcional, i volem que es converteixi en un referent per a la resta d'Europa», ha afirmat l'alcaldessa, Marta Madrenas. Girona ostenta els millors resultats de recollida selectiva de les ciutats catalanes de més de 50.000 habitants.

El Fòrum #WasteInProgress comptarà amb la presència de localitats com San Francisco, Milà, Munic, Ljubljana o Anvers. Un altre sector d'aquesta fira serà el Fòrum Innovació, on es presentaran projectes empresarials pioners sobre el reciclatge. El Fòrum inclourà una zona d'exposició per a empreses especialitzades.