El Palau de Congressos de Girona comença el setembre amb tres congressos, dos dels quals d'àmbit internacional i un d'àmbit estatal. Aquests tres esdeveniments portaran a la ciutat en les properes setmanes més de 700 professionals.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana, ha destacat que «cal continuar treballant amb la promoció i comercialització del Palau de Congressos, a escala nacional i internacional, amb l'objectiu d'atraure nous clients i fomentar el turisme de negocis com a font d'activitat econòmica i generació d'ocupació, sobretot en les èpoques de l'any on l'activitat turística és menor per tal de consolidar la desestacionalització».

El primer és el congrés «Fuerza y Túnel», que tindrà lloc del 5 al 7 de setembre, que reunirà representants de la comunitat científica espanyola que treballen amb una eina comuna: els microscopis de sonda de rastreig (SPM).

A continuació, del 7 al 9 de setembre, es farà el XXXIV Congress Organometallic Chemistry Group (GEQO). El GEQO és un grup d'investigadors sobre química organometàl·lica. El tercer congrés, del 14 al 16 de setembre, serà el XXIX Congrés Internacional i Seminari Interuniversitari de Pedagogia Social que portarà a Girona.