Una persona va morir en un accident de trànsit a Sarrià de Ter i sis més van resultar ferits, una d'elles de caràcter crític. En el sinistre viari s'hi van veure implicats dos cotxes i un camió. Va tenir lloc ahir al matí i va causar cues de fins a sis quilòmetres en sentit Girona. A?causa del succés, l'AP-7 va estar tallada durant prop de dues hores en direcció sud.

Les causes del sinistre viari mortal estan sota investigació dels Mossos d'Esquadra de l'Àrea Regional de Trànsit?(ART)?de Girona.

La víctima mortal era el conductor d'un dels cotxes implicats en el sinistre viari. Es tracta d'un ciutadà estranger, de 51 anys.

Pel que fa a la resta de persones ferides hi ha un menor de 17 anys que va ser traslladat en l'helicòpter del SEM cap a l'hospital Josep Trueta de Girona. Un cop allà va entrar a Urgències, on el seu estat era estable i va quedar ingressat al centre hospitalari, segons fonts del mateix centre. En aquest mateix hospital també hi va ingressar un altre home de caràcter greu, de 57 anys.

I finalment, cinc persones més van anar derivats en ambulàncies del SEM cap a l'hospital Santa Caterina de Salt. Es tracta d'un altre menor de 15 anys i una dona de 82 anys, un de 83 i dues de 42 i 49 anys.

L'accident de trànsit va tenir lloc quan faltaven pocs minuts per a les onze del matí a l'altura del quilòmetre 57 de l'autopista, en terme de Sarrià de Ter i en sentit Girona.

S'hi van veure implicats dos cotxes i un camió. Els dos cotxes, un BMW i un Fiat -on anava el conductor finat- i un camió van xocar per causes que es desconeixen. El vehicle pesant transportava un remolc amb un contenidor de reciclatge.

En el Fiat de color negre, els Bombers hi van haver de fer tasques d'excarceració ja que els ocupants hi van quedar implicats. El conductor, de 51 anys, no se'l va poder salvar malgrat els intents dels serveis mèdics del SEM. També va haver-hi set ferits, un de crític, un de greu i set de lleus. En un dels vehicles hi havia un gos, que també va sobreviure el xoc.

Per evitar que l'accident encara fos pitjor, un camió militar que circulava per l'autopista, es va posar al mig de la via per parar el trànsit i evitar que hi hagués un xoc en cadena. Al lloc dels fets s'hi van desplaçar sis dotacions dels Bombers, l'helicòpter medicalitzat, cinc ambulàncies del SEM i es van activar vuit patrulles dels Mossos d'Esquadra.

Cues quilomètriques

A causa de l'accident, l'autopista AP-7 va resultar tallada en tots els carrils en sentit sud prop de dues hores. Mentrestant, es van fer desviaments per la sortida 6. Quan això passava també es va col·lapsar l'entrada a l'autopista Girona nord i l'autovia de Banyoles.

Cap a tres quarts d'una es van poder reobrir dos carrils de la via. Les cues van arribar als sis quilòmetres. Segons va informar el Servei Català de Trànsit, per evitar més congestions es va tallar l'autopista a l'altura de Bàscara en sentit Girona on es van fer desviaments de trànsit. La circulació es va poder donar per normalitzada pocs minuts després d'un quart de tres de la tarda.

36 morts en sinistres viaris

Amb el succés d'ahir a l'AP-7 ja són 36 les víctimes mortals d'accident de trànsit a la demarcació de Girona des de principis d'any. L'últim va tenir lloc el 31 d'agost a Garrigàs quan un camioner va perdre la vida després de bolcar amb el seu camió a la mateixa autopista.