Una sentència ha donat validesa a una actuació de l'Ajuntament de Girona que va limitar l'espai de terrassa al bar Sant Fèlix de Girona. La disputa arrenca el juliol de l'any 2014 i ara el jutjat número 2 de Girona ha fallat a favor del consistori gironí.

Els responsables de l'establiment situat al peu de la pujada de Sant Feliu del Barri Vell van denunciar que una part de l'ordenança municipal que regula les condicions d'instal·lació dels locals de restauració i activitats recreatives i les seves terrasses els perjudicava per diferents motius, ja que els limitava el negoci.

En concret, la queixa se centrava en l'apartat de la normativa municipal que apunta que "en espais de gran valor patrimonial i caràcter singular, d'alta concurrència de vianants o perquè la ciutadania , en general, també ha de gaudir de l'entorn, i que seran definits per decret d'alcaldia, la llicència de la terrassa vindrà definida per un plànol amb el detall de col·locació de les taules, cadires i altres elements amb indicació de les distàncies referides a elements urbans, mobiliari urbà i edificis".

El bar assenyalava que conceptes com "espais de gran valor patrimonial", d'"alta concurrència de vianants" o "espais on la ciutadania pugui gaudir del seu entorn" no aportaven seguretat jurídica i en demanaven l'anul·lació. No obstant això, el jutge considera que "són perfectament entendibles, sense entrar en majors consideracions donada la feblesa del mateix argument".

A més, la sentència deixa clar que si els responsables de l'establiment no estaven d'acord amb la normativa municipal "haurien d'haver-la impugnat en aquell moment, i no com pretén ara, a través d'aquest contensiós administratiu".

L'establiment també apuntava que la normativa podia incórrer en certa arbitrarietat. No obstant això, el jutge torna a donar la raó a l'Ajuntament i, novament, estira les orelles als responsables del local perquè li recorda que s'hauria d'haver impugnat directament l'ordenança. Tot i això, per "cortesia", també indica que tampoc hi ha cap vulneració com addueix el bar. Si bé el local afirmava que hi havia hagut "absència de publicitat del protocol per a l'adjudicació de l'espai de la terrassa i distribució de zones de terrassa en l'àmbit de -la plaça- de Sant Fèlix, no guarda cap relació amb l'arbitrarietat".

És la segona sentència vinculada a l'oci nocturn i les terrasses que guanya l'Ajuntament en poc temps. A l'abril, el jutjat va desestimar un recurs que van presentar sis associacions de veïns de Girona contra el nou horari de regulació de les terrasses i la seva ampliació durant l'estiu i determinats dies festius. També va desestimar, de forma indirecta, el recurs contra l'ordenança reguladora de les condicions d'instal·lació i funcionament de les terrasses.

El recurs el van interposar les associacions de veïns de Mercadal, Figuerola-Bonastruc, Rambla-Argenteria, Barri Vell i Barri Vell-Sant Fèlix en considerar que el nou horari de les terrasses aprovat l'any 2013 era massa permissiu