El grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona ha denunciat els «retards i incompliments» del pla de xoc de la Devesa. Esquerra recorda que va pactar amb CiU a l'inici de mandat un pla de xoc, en el marc dels acords per aprovar el cartipàs del llavors alcalde Puigdemont. Més d'un any després, la portaveu de la coalició assegura que «no s'han complert les expectatives» i n'ha denunciat els retards i els incompliments.

La portaveu del grup, Maria Mercè Roca, ha explicat que ERC tenia la intenció d'impulsar un pla de xoc per a la Devesa «davant del risc que no s'actués en el parc fins que no s'aprovi el Pla Especial». En aquest sentit, assegura Roca, el pla de xoc era «una bona eina per dignificar el parc» pel que fa a alguns elements com ara la il·luminació, la neteja, el mobiliari o la seguretat, «que requerien actuacions urgents». Un cop finalitzades les obres, Roca ha assegurat que «no s'han complert les expectatives inicials».

La coalició ha denunciat que el pla de xoc pactat el juny de 2015 amb el govern s'adjudiqués al mes de març de 2016 i finalitzés tot just fa unes setmanes. «L'esperit de l'acord és que la Devesa necessitava actuacions urgent, ha assenyalat Roca, «i executar les obres un any més tard desvirtua el caràcter urgent del Pla». També s'ha referit al contingut d'aquest, pel qual «es va reconvertir el pla de xoc en un projecte urbanístic de reforma d'una part del vial perimetral», al qual afegeix que «malauradament s'han deixat de banda altres elements urgents» com ara la millora de la il·luminació, de la neteja, del mobiliari urbà o de la seguretat.

L'estat de la Devesa

Maria Mercè Roca ha explicat que a la Devesa segueix havent-hi problemes amb relació a l'entrada de cotxes, en alguns punts caldria millorar la pavimentació o que hi ha massa zones fosques no il·luminades. També denuncia que no s'ha executat la idea de dotar el parc d'un nou circuit esportiu, actualitzant l'anomenat «circuit del Colacao» que hi havia hagut antigament, pactat explícitament amb el govern. «Hi ha un grup de joves que fan pràctica esportiva aprofitant les molt malmeses instal·lacions del circuit de salut», ha argumentat. Roca ha valorat que «a l'espera de la concreció del Pla Especial, el govern no està fent una bona gestió del mentrestant a la Devesa». En aquest sentit, també ha citat que es permetés celebrar el festival Escape in the Park, «que és una activitat diametralment oposada al que vol ser la Devesa a partir d'ara».