«És el moment de fer l'assalt final», va assegurar ahir al vespre el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, a Girona. Ho va dir des dels Jardins de la Infància de la ciutat, on hi havia prop de 400 persones per assajar el «batec» de l'acte de la Diada d'aquest any. «Volem acabar el procés votant sí a la república», va insistir Sánchez, que va afegir que «ara toca decidir quina és la via per accedir a la independència».

El president de l'ANC va valorar que «tot i que algunes veus diuen que el país està dividit, el tarannà de la Diada d'aquest any serà d'unitat». «Per això reclamem unitat als partits», va subratllar Sànchez, que també va demanar un «suport incondicional» a les institucions i als dirigents «que veuen les amenaces dels organismes de l'Estat». Sànchez es va mostrar convençut que Salt «viurà una gran concentració per oferir al món una imatge d'unitat i compromís».

Així mateix, va considerar que és «raonable» que l'alcaldessa de Girona estigués sorpresa pel fet que la ciutat no sigui un dels punts de l'acte de la Diada, «com altres municipis que també voldrien acollir-lo». «Tots estem en la mateixa direcció», va reiterar ahir l'alcaldessa, Marta Madrenas, que va fer una crida a la participació perquè Salt «sigui un èxit».

Madrenas va destacar que «Girona és desacomplexadament independentista». Per això, va assegurar: «No podem defallir. Fem un esprint final i anem a Salt a fer la revolució dels somriures».

De moment, les 400 persones que es van concentrar a l'acte d'ahir al vespre de Girona van poder assajar el «batec» que es farà el proper 11 de setembre a Salt. Els assistents tenien un punter (per simbolitzar el «batec») que havien de pujar i baixar, seguint el ritme de la música. Sànchez va reconèixer que, fins ara, els inscrits a la Diada d'aquest any són menys que en actes anteriors. Malgrat tot, va remarcar que la gent de les comarques gironines «s´està bolcant per fer una Diada històrica».