L'empresa que gestiona els dos aparcaments soterrats de Girona que han entrat en concurs de creditors, ha denunciat l'Ajuntament perquè considera que part dels deutes als quals no pot fer front, es deuen a diferents decisions municipals que els han perjudicat. La societat té l'aparcament del carrer Emili Grahit i el del sector Güell, sota les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana.

Segons consta a la memòria del compte general de l'Ajuntament de Girona del 2014, la societat Aparcaments de Girona 2003 SL té pèrdues ja des de l'any 2009. Cal tenir present que, per exemple, l'estacionament soterrani de la plaça dels Jurat, el 2014 va tenir uns beneficis de 178.000 euros. En canvi, per Aparcaments de Girona 2003 SL, segons els resultats de balanç del 2015 que consten al registre mercantil, les pèrdues eren de 636.287 euros.

Les àrees verdes

La demanda als jutjats reclama una indemnització que serveixi per «al reestabliment econòmic de l'empresa» i «per arribr a un equilibri» que faci que no hi hagi pèrdues, segons fonts properes a l'empresa. Entre els arguments assenyalats com a actuacions de l'Ajuntament que els ha perjudicat, n'hi ha de diferents segons aquesta mateixa font. El gran perjudicat és l'estacionament del sector Güell. Que els cotxes puguin aparcar lliurement a dins de la Devesa els dies de Mercat, que hagin obert en concessió altres pàrquings o que s'hagin implantat les àrees verdes d'aparcament just al costat, són dues de les raons. En aquest tercer cas, s'han trobat que els residents al barri, que abans tenien dificultats per estacionar acabaven llogant un estacionament. Ara per un preu molt baix pot deixar-lo al carrer per un euro i mig a la setmana i pagar tot un trimestre per només 19,5 euros.

L'aparcament d'Emili Grahit -al costat de la nova biblioteca Carles Rahola-, té tres plantes subterrànies i es va obrir el 2008. El del Güell (estrenat el 2004) ocupa el subsòl de les places Miquel de Palol i Prudenci Bertrana. La concessió administrativa municipal del l'estaciomanet del sector Güell acaba el 2051 i el del carrer Emili Grahit, el 2058.

L'empresa està en concurs de creditors -voluntari ordinari- des del passat 23 de juny i es va nomenar un administrador concursal, segons l'edicte del Jutjat Mercantil 1 de Girona publicat el 8 d'agost al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).