L'Ajuntament de Girona començarà aquest dimecres les actuacions previstes en el Pla d'asfaltatges 2016. Amb un pressupost de 199.433,31 euros, es rehabilitaran dotze carrers i places i se suprimiran els reductors de velocitat dels carrers del Pic de Peguera i de la Universitat de Girona (UdG). Les obres s'han adjudicat a l'empresa Construccions Fusté i es preveu que durin tres setmanes.

Les actuacions consistiran bàsicament en l'eliminació parcial i la reposició del ferm existent; la reconstrucció total del ferm en aquells casos on siguin necessàries actuacions de sanejament, i el pintat de les marques viàries en els trams afectats per les obres.

En concret, els treballs s'executaran en tres fases i s'iniciaran demà amb actuacions al carrer de Peius Pascual i a la ronda del Fort Roig al barri de Montjuïc. Segons el consistori, la setmana que ve començarà la segona fase i es portarà a terme el gruix de les actuacions previstes als barris de l'Eixample, de Pla de Palau i de la Devesa-Güell. En aquest cas, els treballs se centraran al lateral esquerre del carrer del Marquès de Caldes de Montbui (entre els números 67 i 103), al carrer del Canonge Dorca (entre l'1 i el 7), a la travessia de la Creu (entre el 7 i el 30), al carrer de Maluquer Salvador (entre l'1 i el 13), al carrer de Balmes i al carrer de Joan Maragall (davant dels números 35 i 37).

Paral·lelament, del 5 al 9 de setembre també es portarà a terme la supressió dels reductors de velocitat a Pic de Peguera i UdG.

La tercera i última fase tindrà lloc del 12 al 16 de setembre. Les tasques de manteniment i rehabilitació d'asfalts es duran a terme al carrer del Carme (entre els números 121 i 135), a la zona del passatge del carrer d'Ullastret a Montilivi i a la plaça de Pablo Ruiz Picasso de Vila-roja. Les actuacions al carrer del Riu Güell (entre els números 107 i 119) es faran un diumenge del mes d'octubre.

Segons el regidor de Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà, «les actuacions previstes en el Pla d'asfaltatges són prioritàries perquè són el reflex de la nostra voluntat de tenir la via pública de la ciutat en unes condicions de manteniment i de seguretat òptimes».