El Grup Municipal ERC-MES per Girona ha denunciat que ha constatat que les línies d'autobús 1, 2, 5, 7 i 11 durant el mes d'agost tenen una freqüència de pas de només cada 30 minuts. Les úniques que no en modifiquen la freqüència són les interurbanes (les que arriben a Salt, Sarrià i Fornells).

La portaveu de la formació republicana, Maria Mercè Roca, creu que una ciutat com Girona «no es pot permetre» tenir un servei d'autobusos que no cobreixi les necessitats dels usuaris durant el mes d'agost. «En un estat del benestar els serveis públics han de seguir criteris de benefici social i no només basant-se en els rèdits econòmics».

A banda d'això, Roca ha posat de manifest que hi ha molts usuaris que es queixen que els autobusos «van molt atapeïts» durant les hores punta del matí i la tarda aquests dies d'agost, precisament per la manca d'autobusos.

La representant d'Esquerra ha afegit que cal donar un servei públic de qualitat que garanteixi el bon funcionament de la xarxa d'autobusos gironina durant tot l'any. Els republicans han assenyalat que en ciutats de característiques semblants a Girona, tals com Lleida, Badalona o Mataró, la freqüència de pas durant el mes d'agost varia mínimament, on en comptes de passar cada 10 minuts ho fan cada 15.

Reformulació

El grup d'ERC-MES, finalment ha instat el govern municipal a que faci una reformulació de cara a l'agost vinent en relació amb els horaris i freqüència de pas dels autobusos urbans de Girona.

Posen com a exemple els autobusos de la línia 5, que en determinats moments s'omplen de tal manera que molts dels usuaris han de fer gran part del trajecte drets, al mig del vehicle.

Aquesta línia connecta Germans Sàbat, Fontajau i la plaça Marquès de Camps amb Sant Narcís passant per l'avinguda Ramon Folch (jutjats) i arribant fins a l'hospital Santa Caterina de Salt, així com a Aiguaviva i Vilablareix.