El diari francès Le Monde va dedicar dimecres una pàgina a descobrir la ciutat de Girona als seus lectors. En un reportatge titulat «48 hores a Girona», la publicació posa de relleu que es tracta d'una «ciutat antiga, com un laberint, amb ribes de colors medievals i museus plens d'encant».

Segons Le Monde, la sèrie Joc de trons ha servit per obrir la ciutat catalana al turisme. El reportage assegura que Girona, situada entre Barcelona i la Costa Brava, abans s'esquivava i només es coneixia perquè hi havia un aeroport amb vols de baix cost, entre els dos punts turístics. No obstant això, apunta que amb l'arribada del tren d'alta velocitat (TAV) i amb la filmació de Joc de trons, la ciutat presenta ara «els seus encants». I són múltiples. El periodista que signa el text passa dos dies a la ciutat i proposa molts llocs on menjar i dormir. Comença destacant la pau catalana en una població «ultramoderna» i no pot evitar la típica i tòpica comparació de Girona amb Florència.

Ràpidament se submergeix a la memòria jueva del Call, que qualifica com un dels més importants d'Europa, i els seus carrers laberíntics amb escales interminables i té temps per treure al cap al CaixaFòrum, on hi ha una exposició de Sorolla.

«Selfies» a la Catedral

El rotatiu dedica el segon dia, en gran part a recórrer punts del rodatge de Joc de trons. Se sorpren, per exemple, quan veu multitud d'adolescents fent-se selfies a les escales de la Catedral. «Té una explicació. Una part de la sisena temporada de Joc de trons es va filmar davant la Catedral», exposa.

La visita segueix a la Casa Pastors on hi ha una exposició sobre el potencial de la ciutat en acull rodatges de pel·lícules i sèries. El periodista bromeja afirmant que a Joc de trons aquest edifici es troba arran de mar.

La ruta segueix per altres grans clàssics de la ciutat, com els Banys Àrabs i la plaça Independència que indica que té la mida d'un camp de futbol. Fa una altra parada al Museu del Cinema, on ressalta que hi ha« trenta mil objectes i pel·lícules que expliquen la història de setè art».

Les darreres mencions fan referència a Gustave Eiffel i el seu pont sobre l'Onyar i a la Casa Masó, de l'arquitecte Rafael Masó. D'ell explica que va deixar empremta a la ciutat amb moltes obres i que per poder-les veure es pot fer un «passeig arquitectònic» que bé valdrà fer una nova «escapada catalana».

El treball està complementat amb tres fotografies. En una es veu el pont Eiffel i l'Onyar i s'endevina la Casa Masó i la Catedral. En la segona s'hi poden observar diferents objectes del Museu del Cinema. I, la tercera imatge s'hi mostren les mítiques escales de Sant Martí.