L'Ajuntament de Girona ja té un apartat específic dedicat a les persones i a la societat que treballen per la igualtat entre homes i dones. Ho fa en el marc de la implementació del Reglament de Polítiques d'Igualtat de Gènere aprovat l'11 d'abril d'aquest mateix any al plenari gironí, que té com a objectius incloure la perspectiva dels gèneres o bé la reparació del dèficit de coneixement de l'aportació de les dones a la ciutat.

La tinenta d'alcaldia de l'Àrea d'Igualtat, Drets Socials, Treball, Joventut i Seguretat, Sílvia Paneque, ha posat en valor que «l'Ajuntament de Girona sumi una nova proposta per tal que totes les persones, amb independència del gènere o de qualsevol altra condició, tingui els mateixos drets. La igualtat de gènere avui ja té pàgina pròpia al web municipal com a prioritat de govern que és en aquest mandat».

A la pàgina s'hi accedeix per temàtica o bé a partir de l'enunciat «Igualtat de gènere». A partir d'aquí, són novetat una pàgina pel Consell d'Igualtat de Gènere, de recent constitució, que substitueix l'antiga Comissió Ciutat i Igualtat 2000-2015. El Consell té les funcions de dictaminar sobre els pressupostos municipals en relació amb la igualtat o bé coordinar accions unitàries de ciutat d'interès comú de les dones, entre d'altres.

També és novetat una pàgina dedicada als «informes d'impacte de gènere» que són el mecanisme administratiu pel qual es fa efectiva la voluntat política d'Igualtat entre homes i dones en tots els projectes municipals.