L'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Girona preveu presentar aquesta tardor un estudi encarregat el gener del 2015 per millorar les senyalitzacions de la ciutat. La notícia arriba després que el grup d'ERC-MES critiqués la setmana passada les «mancances» de senyals en punts d'interès per als visitants i de diversos equipaments i en reclamés millores. ERC?recordava un informe del RACC del 2013 on detectaven les mancances.

El regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, ha replicat ara que, a més de l'informe del RACC, la Generalitat va publicar el 2014 el dossier tècnic de seguretat viària número 24 «Manual de senyalització urbana d'orientació» on s'estableixen els criteris de senyalització dels pols d'interès dins de l'àmbit urbà.

Per això, prossegueix, el gener del 2015 el consistori va licitar la realització d'un estudi per revisar la senyalització urbana d'orientació de vehicles, «tenint en compte l'auditoria, les necessitats detectades per l'Ajuntament», el dossier tècnic mencionat i la normativa vigent per «proposar les modificacions pertinents de la senyalització». Girona disposa de 411 conjunts de senyalització urbana.

L'estudi es va adjudicar al maig del 2015 a l'empresa Sismotur i consta de tres frases. La primera, realizar la diagnosi i inventari de l'estat actual de la senyalització a la ciutat. La segona fase és el Pla Director de?Senyalització, «la més dificultosa», segons Alcalà, que consisteix a identificar els pols de la ciutat, modelitzar els itineraris en la xarxa viària i definir els punts de senyalització. «Actualment ens trobem al final d'aquesta fase», assegura el regidor. La tercera fase consistirà en la implantació de la senyalització urbana a la ciutat.

La intenció de l'Ajuntament és presentar l'estudi a la tardor i «poder incloure una partida pressupostària per a l'any 2017, en la qual esperem tenir el suport d'ERC, entre altres», sentencia.