El grup d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona va reclamar ahir millores en la senyalització de la ciutat que facilitin l'accés als punts d'interès per als visitants i també als seus equipaments esportius, socials, culturals i sanitaris. En un comunicat, la portaveu Maria Mercè Roca va afirmar que «hi ha una manca de senyals en llocs estratègics i una tendència a començar a senyalitzar massa a prop de la destinació final, fet que augmenta la probabilitat de perdre's».

La coalició recorda que a finals del 2013 el RACC va elaborar l'informe «Senyalització d'orientació a Girona», en què, afegeixen, es detectaven nombroses mancances en aquesta matèria. Per ERC-MES, la majoria d'aspectes que assenyalava l'informe encara «estan pendents de corregir». Per exemple, citen la manca de continuïtat en la senyalització, la manca de senyalització d'aparcaments i en especial dels dissuasius, l'excés de destinacions en un mateix punt informatiu, la barreja d'indicadors d'equipaments públics (sanitaris, esportius, socials) i d'indicadors privats (hotels, restaurants, empreses en general) en el mateix espai; la manca d'uniformitat amb senyals antics i no homologats, la manca de visibilitat provocada per la vegetació, i els problemes d'interpretació que es generen en els senyals de les rotondes.

A banda, Roca reivindica que es millori la senyalització dels equipaments socials, esportius, culturals i sanitaris, com l'accés a la Residència de Gent Gran de Palau. De la mateixa manera, consideren que en altres de la ciutat es reben queixes per part de visitants, els quals trobarien difícil arribar a certs punts perquè «no hi ha bones indicacions que en facilitin l'accés».

La portaveu republicana assegura que «reforçant la senyalització prop d'espais com les estacions de tren i d'autobús es podria donar impuls a certs projectes culturals i noves zones a visitar com el projecte de La Volta al barri de Sant Narcís, i així ampliar l'itinerari turístic de Girona més enllà del Barri Vell». Roca també va criticar que no se senyalitzin «més específicament» elements turístics com les Vies Verdes, el Parc de la Devesa, o les Hortes de Santa Eugènia o bé que des de l'estació de tren també hi ha «una manca d'indicadors» d'elements cèntrics com la Catedral o el centre històric.

Així, demanen que l'àrea de mobilitat incorpori la millora de senyalització d'orientació, «que no està prevista en el pla de mobilitat».