Al barri de Sant Narcís, els veïns ja saben que un anunci d'inici d'obres no significa que s'acabin. Malgrat l'acord per desencallar els treballs de reposició del parc Central, desconfiaran fins que no vegin les obres acabades. Així ho va explicar el president de l'associació de veïns del barri, Xavier??Reyner, durant l'acte reivindicatiu d'ahir organitzat per ells mateixos. «En els últims anys ho hem sentit tantes vegades» que «desconfiarem fins al final», fins que el parc recuperi del tot la normalitat.

Però no només això, Reyner va destacar que no és una qüestió només del barri, sinó també de Girona. Amb la resposta ciutadana d'ahir, l'associació estava «molt contenta» perquè «s'ha entès que és una cosa per Girona i no només de Sant Narcís». La qüestió no és ja només la reposició del parc, sinó per exemple, Adif no ha enllestit el pla d'Autoprotecció dels túnels del TAV. I això afecta la ciutat.

L'acció d'ahir, va prosseguir Reyner, no és un final. Al contrari, «és l'inici d'una reivindicació continuada». A banda de col·locar 30 nous crespons negres cada mes (fins que acabin els treballs), també s'estan acabant d'enllestir altres propostes que han sorgit d'entre els veïns. Entre elles, un mural on la gent pugui penjar-hi escrits, dibuixos i missatges d'indignació o posar fulls reivindicatius dins el finger. Una altra proposta és col·locar un gran crespó a l'escultura d'Alfaro, que havia estat a la rotonda de l'antiga plaça Europa i ara està a la rotonda davant la Devesa, una escultura que es preveu que torni, al final de tot, a Sant Narcís.