L'Ajuntament de Girona ha iniciat les obres per fer un camí escolar segur davant l'Escola Annexa-Joan Puigbert. Es tracta d'una actuació inclosa dins el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) aprovat el 2014 i que preveu 256 accions concretes, entre les quals construir un camí escolar segur cada any.

Les obres es duen a terme al carrer Isabel la Catòlica, al barri de les Pedreres, des de la part superior (a tocar l'hotel AC?Bellavista) i fins a l'entrada del centre, resseguint el carrer. Amb l'actuació s'han eliminat una quinzena de places de zona verda (quedaven enganxades a la vorera) per col·locar una jardinera funcional que evitarà que els vehicles s'aturin o pugin a les voreres i obstaculitzin també la circulació, fent que els alumnes puguin caminar a l'escola de forma segura. La jardinera tindrà rec gota a gota. La mesura afecta algun gual però han minimitzat les molèsties amb una actuació de «cirugia», segons el regidor de Mobilitat, Joan Alcalà, perquè els veïns hi accedeixin amb més facilitat. El camí segur es preveu estigui acabat abans d'iniciar el curs.

Segons Alcalà, «la ciutat no està aturada» i ara «es van veient els fruits» del Pla de Mobilitat amb mesures com l'actual que «s'han consensuat amb veïns i comunitat educativa». Despres d'adequar el camí segur de l'escola Mare de Déu del Mont, el 2014, i ara a l'Annexa, els pròxims són a Domeny i Dr. Masmitjà, amb estudis encarregats.