La Policia Municipal de Girona, amb el suport dels mossos, ha detingut dos joves mentre robaven en un bloc de pisos que està deshabitat. Els joves duien tot tipus d'eines específiques per obrir els panys sense deixar rastre de forçament. Els fets han passat aquesta matinada quan la central de la policia ha rebut una trucada alertant que hi havia dues persones amb una actitud sospitosa en un cotxe, al carrer Santiago. Quan una patrulla ha arribat al lloc dels fets, els joves sortien de l'escala d'un dels blocs. En adonar-se de la presència policial, han intentat fugir i els agents els ha hagut de perseguir. Finalment, els han interceptat i els han trobat diverses eines que havien usat per robar, com claus universals usades en aquest tipus de robatoris i també una capsa de fil dental, també usada per obrir panys sense deixar cap rastre.

Els fets han passat a les dues de la matinada d'aquest divendres, quan la central de la policia ha rebut una trucada alertant de la presència de dos homes amb actitud sospitosa en un bloc de pisos del carrer Santiago. En arribar al lloc, els agents han vist dos homes que coincidien amb la descripció facilitada pel testimoni, així com també el vehicle que estarien fent servir.

En veure la policia, els dos joves han intentat fugir i la patrulla els ha seguit fins a interceptar-los. Mentrestant, efectius dels mossos s'han sumat a la intervenció i han inspeccionat tant el bloc d'on sortien els dos sospitosos com també un altre edifici del costat. Els agents han trobat tornavisos i claus angleses, panys i peces de roba que haurien fet servir per robar.

Per la seva banda, quan els agents de la Policia Municipal han aturat els dos joves també els han escorcollat. Els lladres duien claus universals i una capsa de fil de seda, material que s'usa en robatoris fets amb la tècnica del 'bumping', que consisteix en obrir el pany sense deixar senyals de forçament. Al cotxe, els dos nois hi diuen també unes alicates bec de llor.

Els detinguts són Tomás Miguel M. S., de 22 anys, i Javier M. D., de 24, ambdós veïns de Girona. Se'ls atribueix un delicte de robatori amb força.