Els problemes d'horaris i d'aparcament ja no es podran utilitzar com a excusa per no consumir productes de les parades del Mercat del Lleó. El motiu, el llançament de la pàgina web FrescMarket. Es tracta d'un projecte en el qual els paradistes i l'equip de FrescMarket fa uns vuit mesos que hi treballen. La idea dels creadors era que "volíem treballar en la idea del producte local i combinar l'alternativa amb els supermercats", segons explica el CEO de FrescMarket.

La pàgina web tindrà un funcionament molt senzill, un cop dins s'anirà directament a la secció del Mercat del Lleó i se seleccionarà la categoria que un vol: fruita, verdura, carn, peix, entre d'altres. Un cop escollida es pot triar quina és la parada del mercat gironí que a un li agrada més i fer la compra que un desitja.

Aquesta compra es podrà complementar amb productes que un no troba al mercat perquè en aquesta mateixa web es podrà comprar productes de supermercat com per exemple estris de neteja, pasta, begudes, entre d'altres. El mercat simplement ofereix posar-hi al cistell el producte fresc.

Pel que fa a la secció de supermercat, FrescMarket ha arribat a acords amb diferents distribuïdors d'alguns productes de primeres marques per poder-los posar a la venda a la pàgina web.

Bona acollida

El president dels comerciants del Mercat del Lleó, Joan Gironell, explica que els creadors de FrescMarket els van anar a buscar perquè "volien saber què ens semblava treure el producte fresc fora del mercat", a la majoria els va semblar un bon projecte però van haver de descartar la idea principal que portaven al cap. "Ells volien crear una compra conjunta única però no podia ser perquè en el mercat som 56 parades i cada una és d'un propietari, així que vam arribar a l'acord que s'hi apuntés la gent que volgués", segons explica Gironell.

De moment sembla que hi ha apuntades vora de 18 parades, "ara és molt mal moment per negociar perquè la majoria estan de vacances", explica el CEO de FrescMarket. Tot i això, relata que encara que la pàgina web estigui en marxa, els interessats sempre seran a temps d'unir-se al projecte. "Alguns som més decidits i passi el que passi tirem endavant i alguns altres es pensen que no tindran prou infraestructura per poder fer-ho servir", diu Gironell.

El que sí que reconeix és que ara "haurem d'estar més preparats" perquè a l'hora de calcular el nombre de productes hauran de tenir en compte les possibles "comandes" per internet. "Està pensat perquè es facin compres amb volum, no compres d'impuls", així que ells hauran de procurar no quedar-se sense estoc per poder satisfer a tots els clients, ja siguin físics com virtuals.

Tot i això, "tu tries una mica el que tu et veus en cor de servir via internet, potser hi ha coses que només tindrem a la parada", explica Gironell que afegeix que "a FrescMarket intentarem tenir-ho tot però sobretot allò que veiem que podria tenir més tirada".

Procés senzill

Ara el projecte està en la fase final i està previst que a principis de novembre ja estigui activa. "Ara estem en el punt on hi ha més feina, la plataforma de codi i la programació ja està acabada, així que només falta penjar les imatges de tots els productes i els respectius preus", explica el CEO de FrescMarket.

El procés de compra serà molt senzill, les compres realitzades abans de la una de la tarda es repartiran en un màxim de 24 hores i si es fa més tard d'aquesta hora la compra arribarà en 48 hores. El mercat virtual estarà obert de dimarts a diumenge. En principi està previst que els repartiments es facin des d'una furgoneta refrigerada que té FrescMarket i que agafin un radi de 10 o 12 quilòmetres.

Des de FrescMarket expliquen que a banda de la ciutat de Girona també es repartirà a Sant Gregori, Bescanó, Vilablareix, Aiguaviva, Amer, Salt, Canet d'Adri, Fornells de la Selva, Celrà, Bordils, Quart, entre d'altres. "Si veiem que el volum de feina és gran i no podem amb tot buscarem una alternativa i contractarem a algú perquè ens ajudi", explica el CEO de FrescMarket.

Un dels altres projectes que tenen al cap és fer enviaments a la resta de Catalunya, aquests es realitzarien en 48 hores i s'enviaren en caixes de cartó. Tot i això, només és una idea que encara no està del tot estudiada. Quan s'apropi la data de llançament de FrescMarket es realitzarà una campanya de màrqueting per donar-la a conèixer a la ciutat, a més, les parades que participen en la pàgina web tindran un adhesiu als taulells perquè els clients sàpiguen que poden comprar també per internet. La primera compra serà gratuïta i a partir d'aquí tindrà un cost de prop de 7 euros. Des de FrescMarket també es premiarà la fidelitat regalant les despeses d'enviament a cada cert nombre de compres realitzades.

Tot pensat i quasi a punt perquè el mercat virtual sigui en breus, una realitat.