El festival de 12 hores de música electrònica Escape in the Park, celebrat el passat dissabte a la Devesa, no va superar el volum de so legal establert, va assegurar ahir l´Ajuntament de Girona. Segons les dades facilitades pel consistori, destaca però que la Policia Municipal va rebre 45 trucades de veïns queixant-se pel soroll en l´horari del festival (de les tres de la tarda a les tres de la matinada).

Després de les crítiques dels veïns sobre la superació dels límits de so i de les queixes presentades a la policia i al consistori, l´Ajuntament va fer públiques ahir les dades oficials registrades al voltant del festival celebrat a la Devesa.

En primer lloc, sobre el soroll, l´Ajuntament es remet a l´article 16 de l´ordenança reguladora del soroll i les vibracions de Girona i del mapa de capacitat acústica. En l´article, sobre «Activitats festives i altres actes a la via pública», s´especifica que el nivell acústic màxim permès a la façana més exposada és de 80 decibels. Segons l´Ajuntament, la xifra no es va superar entre les 15 hores del dissabte i les 3 hores del diumenge (horari de l´Escape in the Park).

Les mesures amb un aparell mòbil del tècnic municipal responsable van detectar un màxim de 74 decibels a la zona de Joaquim Vayreda a les 22 hores. Pel que fa als sonòmetres fixos de què disposa la ciutat, els més propers (avinguda de Ramon Folch i carrer de Figuerola) van registrar un màxim de 71,8 decibels a les 21 hores, segons les dades que es poden consultar al web (visoracustic.girona.cat/VisorAcustic). Pel que fa a les queixes, durant les 12 hores del festival, la Policia Municipal va rebre 45 trucades de veïns queixant-se pel soroll, algunes de les quals provinents de la mateixa persona, van especificar. Del total, fins a les 23 hores es van rebre 27 queixes i les altres 18 van ser entre les 23 i les 3 hores.

A l´Ajuntament, s´havien presentat -fins a les 12 hores d´ahir- 4 instàncies al registre d´entrada queixant-se pel soroll (tres de l´associació de veïns de la Devesa i una d´una veïna de Montjuïc). Sobre la neteja del parc, el consistori assegura que els inspectors municipals van comprovar que l´organització va complir el que estava pactat en l´autorització de l´activitat.