El restaurant Vinil de Girona ha guanyat el premi tècnic a la millor tapa de Girona, un dels guardons atorgats en el marc del primer "Tapa't Spring & Estiu" que es va celebrar a la ciutat el juny i organitzat per l'Associació d'Hostaleria de Girona i Estrella Damm.

En concret, el Vinil ha guanyat gràcies a la seva creació Caneló Mar i Hort, segons van anunciar ells mateixos a les xarxes socials. Ara, passaran a la semifinal per optar a la millor tapa de l'any de Catalunya. Tot i que el Tapa't ja s'ha acabat, l'establiment ha col·locat la tapa en la carta d'estiu.

La campanya "Tapa't Spring & Estiu Girona" va incloure una vintena de restaurants i bars de la ciutat que oferien una tapa i una canya (o quinto de cervesa Estrella Damm) per 2,5 euros. Les jornades eren una continuació del "Tapa't Hivern", que es va celebrar a la ciutat el novembre passat.

Amb la voluntat que fos una ruta participativa es van posar en marxa tres premis, un a la millor tapa popular (on votaven els clients), un premi a la tapa millor maridada amb Estrella Damm (que decidia un jurat de professionals) i finalment el premi tècnic, que designava un jurat de l'Associació d'Hostaleria. Els guanyadors de cada categoria formaran part del grup de participants de la semifinal del concurs Tapa de l'any de Catalunya, organitzat per Estrella Damm, que tindrà lloc a Barcelona.