Un acord entre l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (ACAPS) de Girona i el Col·legi d'Odontòlegs de Girona ha permès que infants sahrauís que participen en el projecte «Vacances en Pau» a la ciutat (acollits per famílies al juliol i agost) puguin ser visitats per dentistes i rebre el tractament necessari, com extraccions o tapar càries, de manera totalment gratuïta.

En concret, segons va explicar ahir l'ACAPS en un comunicat, alguns dels infants que vénen a Girona, després de la revisió al pediatre són derivats al dentista. Presenten problemes de càries o de pigmentació a les dents, per exemple, a causa del tipus d'alimentació que reben i la qualitat de l'aigua que beuen. Ara, gràcies a l'acord amb el Col·legi d'Odontòlegs de Girona, en poc temps els infants poden ser visitats per dentistes solidaris de la província i, de manera gratuïta, poden rebre els tractaments necessaris, com ara extraccions o tapar les càries.

Des de l'any 1995 l'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí de Girona participa del projecte Vacances en Pau que gestiona el Front Polisari. Aquest projecte organitza l'estada a Catalunya i a l'Estat espanyol d'infants sahrauís que viuen als camps de refugiats de Tindouf, a Algèria, on les condicions climàtiques s'agreugen durant els mesos d'estiu, van explicar en un comunicat. Aquests infants són acollits per famílies catalanes durant els mesos de juliol i agost.