Els treballs per construir l'ascensor que connectarà aviat els barris de Carme-Vista Alegre i les Pedreres-Fora Muralla es troben ja en la recta final. L'aparell s'està acabat d'instal·lar al passatge Picapedrers de Girona, al costat d'unes escales de difícil accés per aquella gent que té la mobilitat reduïda.

El projecte ha tingut un pressupost de 113.092 euros i l'està executant l'empresa Citylift. Aquesta obra s'ha fet a través dels pressupostos participats als dos barris. En concret, els veïns van decidir que s'hi assignessin tots els diners del 2014 i part del 2015.

L'ascensor, com les escales, uneix el Parc de Vista Alegre amb el barri de les Pedreres just al punt on hi ha l'Institut Jaume Vicenç Vives i el local social del primer dels dos barris esmentats. L'alternativa a les escales era un camí de terra per sota, serpentejant i amb pendent. L'indret és molt freqüentat perquè hi ha el col·legi Annexa just a la part alta de les escales. L'altra opció era fins ara fer una volta per arribar al carrer d'Isabel la Catòlica, que té cert pendent. Un cop s'acabi de construir l'ascensor, l'empresa adjudicatària s'haurà d'encarregar del manteniment de l'ascensor durant el primer any.

De moment, els treballs ja es troben en una fase molt avançada. A banda de la ja coneguda escala, la fisonomia de l'espai incorpora ara l'estructura de l'ascensor. Per accedir-hi des de la part inferior (a la zona de Vista Alegre), s'ha creat una rampa en paral·lel a l'escala.

La redacció del projecte va anar a càrrec dels serveis tècnics municipals. L'aparell incorporarà el sistema Gearless, una màquina sense reductor de motor síncron d'imants permanents que aporta a la instal·lació major confort en cabina i reducció de consum.

L'adjudicació dels treballs per construir l'ascensor es va realitzar el passat gener a l'empresa Citylift, que va fer la millor oferta entre les quatre que s'hi van presentar.