L'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries han renovat el conveni per al manteniment del Centre de Recursos per la Pau i la Solidaritat (CeDRe) i per reforçar el paper de la Coordinadora com a agent d'apoderament de les entitats solidàries a la ciutat. El nou conveni incrementa en 5.000 euros l'aportació municipal i a partir d'ara seran 25.000, els euros destinats a la Coordinadora i el CeDRe, ubicat físicament en l'Espai de Solidaritat on comparteix seu amb la regidoria de Cooperació.

El conveni entre l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora es manté des de fa 18 anys. Aquest acord de col·laboració té com a objectius, apoderar les entitats solidàries gironines programant càpsules formatives, dinamitzant el treball en xarxa i donant el suport tècnic necessari a les entitats solidàries i, en especial, a les que treballen el codesenvolupament. A més, el conveni recull que es col·laborarà amb l'Ajuntament en les activitats promogudes en el marc del Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació. Igualment, la col·laboració inclou l'impuls conjunt de campanyes de sensibilització com la que es duu a terme el Dia Escolar de la No Violència i la Pau, i que es fa cada any amb les escoles de la ciutat. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat que «volem que a Girona se'ns identifiqui clarament com una ciutat que promou la defensa dels valors vinculats a la cultura de la pau i els drets humans». Per al president de la Coordinadora d'ONG Solidàries, Pau Lanao, «la tasca de les entitats gironines incideix directament en la cohesió de la ciutat. La solidaritat a Girona és un actiu molt important que cal fomentar entre tots».

Un referent

Actualment, el CeDRe de la Coordinadora s'ha convertit en un referent a tot Catalunya, com a centre de recursos especialitzat en l'àmbit de la cultura de pau, els Drets Humans i la solidaritat. En aquest sentit, el regidor de Cooperació, Cristóbal Sánchez, valora l'augment de recursos com una oportunitat perquè administració i entitats facin un pas més en la defensa dels drets humans: «amb el nou conveni volem potenciar i donar més visibilitat al CeDRe, i augmentar les campanyes de promoció, sensibilització i educació per crear un discurs positiu a favor de la solidaritat i la cooperació». El CeDRe posa a disposició de tota la ciutadania un important fons de material audiovisual i bibliogràfic, jocs, exposicions i maletes pedagògiques, de manera gratuïta.