Girona ha estat escenari de molts concerts i activitats artístiques i els llocs seleccionats han estat diversos. Aquest dissabte l'escollit és la Devesa i el motiu: «Escape in the park», un festival de música techno que tindrà una durada de 12 hores. Aquest començarà a les 3 de la tarda i finalitzarà a les 3 de la matinada. Al llarg d'aquestes hores passaran per l'escenari discjòqueis com l'espanyol Paco Osuna, l'americà Jon Gaiser, la japonesa Hito, l'italià Fabio Florido i l'anglocanadenc Richie Hawtin com a cap de cartell.

Des de dilluns ja han començat a tancar el perímetre de la zona per dur-hi a terme el muntatge que durarà tota la setmana. Segons el que expliquen els organitzadors en la seva pàgina web es vol «representar una experiència cultural única en un entorn privilegiat, una proposta multidisciplinària i sostenible que conviurà en perfecta harmonia amb tot allò que simbolitzen els jardins de la Devesa de Girona». Està previst que hi assisteixin vora unes 5.000 persones, tot i que al llarg d'aquesta setmana s'està fent promoció en diferents poblacions de la Costa Brava.

Veïns preocupats

El president de l'Associació de Veïns de la Devesa - Güell, Josep Plazas, explicava al Diari de Girona que des de l'associació hi ha una preocupació «unànime» pel possible soroll que es pot produir al llarg de la tarda i nit del dissabte.

«La Devesa és un espai per fer concerts acústics, sigui de jazz, clàssica o representacions de teatre, per a unes 200 o 300 persones». Davant dels possibles més de 5.000 assistents, Plazas opina que «és una bestiesa, per això hi ha el camp del Girona o altres espais». «Nosaltres no hi estem d'acord i no estem contents i ho hem fet saber tant a l'empresa organitzadora com a l'Ajuntament», declara Plazas. De fet, la promotora s'hi va posar en contacte i li va explicar quines actuacions hi havia previstes per al muntatge i realització del concert.

«Acústicament ho estan mirant molt, l'organització em dóna credibilitat que volen fer bé les coses però nosaltres continuem pensant que la Devesa no és el lloc més adequat», explica. Segons el mapa de so que la promotora li va fer arribar a Josep Plazas, l'única zona afectada és un petit tram del passeig de la Devesa en els edificis d'on hi havia l'antiga Sala de Ball. Explica que vindran tècnics especialitzats en so i llum i que també es portaran altaveus especials des d'Holanda. «Està molt bé que vulguin fer bé les coses però nosaltres també ho controlarem», afirma Plazas. Explica que estaran pendents dels decibels, de com han penjat les llums i si tenen proteccions, «en cas que no compleixin alguns d'aquests aspectes, ho denunciarem». Des de l'Associació esperen que l'ambient «no es desmadri i no es facin bestieses», i diuen que si «es fa la feina ben feta no hi haurà cap problema però sinó, ja s'ho trobaran».

Previsió de tornar

A nosaltres, l'Ajuntament ens va dir que s'havia pensat fer un festival on «mentre els artistes estaven creant hi hauria un discjòquei posant música». La realitat, segons ell, no és així. «l'organització em va confirmar que no tindria res a veure amb l'art que seria un festival de música electrònica i que això ja ho farien l'any que ve», confessa Plazas. Davant la previsió que tornin l'any que ve, Plazas opina que espera «que es facin les coses ben fetes i se'n vagin a Fontajau perquè la Devesa és un lloc per passejar i estar tranquil».