Girona sempre havia estat una alternativa per al turisme de sol i platja quan a la costa hi feia mal temps, però des de fa uns anys aquesta tendència ha canviat. I és que ara, amb els termòmetres marcant més de 30 graus i el cel ben clar, en els carrers de Girona no hi cap ni una agulla. Passejant per la Rambla hi trobem l'Emke Groen, una holandesa que s'allotja en un càmping de Sant Pere Pescador. Explica que des de fa molts anys que vénen amb la família a gaudir de la platja però que sempre s'escapen un dia per venir a visitar la ciutat. Després de dues setmanes de vacances, aquest divendres tornen a casa «no sense abans haver passejat pel nucli antic i haver gaudit de les terrasses de la Rambla». Sortint de l'oficina de turisme de Girona hi ha en Tierry Caussade acompanyat dels seus fills i uns amics. Vénen de França, s'allotgen a Verges i han decidit escapar-se un dia per venir a descobrir Girona. «Barcelona ja la coneixíem i ens han parlat molt bé de Girona, així que hem decidit visitar-la», explica Tierry.

Des del sector de la restauració gironina es mostren contents amb el flux de visitants que està rebent enguany la ciutat. Álvaro Esquinas, cambrer del restaurant El Museu del Vi, explica que aquest estiu «ha augmentat el nombre de turistes que vénen a Girona». Afegeix que de moment no es poden queixar, «estem molt contents i esperem que segueixi així».

Treball de promoció

El president de l'Associació d'Hostaleria de Girona, Josep Carreras, també es mostra molt satisfet amb el nombre de visitants d'enguany. «És cert que a Girona ve molta gent però és perquè la ciutat ha crescut com a reclam, ja que ens hem sabut promocionar», explica. Afegeix que es té «una gran proposta gastronòmica, els museus visitables tenen més continguts i tot això ho acompanya un gran comerç». I és que en els últims anys Girona no només es visita quan el cel està ennuvolat, «ens hem fet un nom i ens hem consolidat, aquí la gent troba tot el que necessita i vol», manifesta Carreras.

Afirma, també, que abans «Girona era visitada per només unes hores i ara, en canvi, es necessita un dia sencer». Els motius d'aquest canvi es deuen, segons ell, al fet que «Girona té suc i consistència per venir i veure moltes més coses que anys anteriors».

Però tot això no és flor d'un dia. «Estem recollint l'herència d'una gran tasca de promoció ben feta, tots aportem una mica perquè cada dia la ciutat sigui més coneguda», declara Carreras. Siguin els motius que siguin, el fet inqüestionable és que des de fa uns anys Girona bull d'animació fins i tot en moments en els que la ciutat és poc atractiva per la calor.