La CUP-Crida per Girona ha iniciat gestions per mirar de buscar una solució que eviti els perills que comporta el nou carril bici que obliga a una convivència difícil entre cotxes i bicicletes. El nou carril, que va des del pont de Pedret fins a la plaça del Poeta Marquina, «ja té alguns trams finalitzats i en funcionament, fet que ha posat en evidència la perillositat d'aquest», explica la formació. Aquest és el cas del tram entre la plaça del Poeta Marquina i Ronda Ferran Puig, «on la voluntat de mantenir els aparcaments de vehicles obliga cotxes i bicicletes a compartir el carril».

Segons la regidora Laia Pèlach «això es veu agreujat pel fet que l'entrada i sortida dels aparcaments en bateria, que s'han de fer sobre el mateix carril bici, es facin amb poca visibilitat per culpa dels grans pilars que aguanten el viaducte». La regidora ha anunciat que ja han rebut diverses queixes en aquest sentit i ha demanat al regidor responsable de mobilitat i via pública que rectifiqui per evitar accidents. La formació cupaire ha insistit que cal continuar ampliant la xarxa de carrils bici de la ciutat però cal fer-ho amb garanties de seguretat i, per això, una vegada més, ha recordat que cal trobar solució per als diversos punts negres de perill detectats a la ciutat.

El regidor de Mobilitat, Urbanisme i Via Pública, Joan Alcalà, ha puntualitzat que la formació cupaire «s'ha avançat en un tema que encara no ha finalitzat». Explica que encara queda incorporar la senyalització pertinent en el llarg del carril bici. Afegeix que no es tracta de l'única zona compartida de la ciutat, «el carrer Nou també ho és, i els vianants també es podrien queixar de la perillositat de compartir espai amb els ciclistes».

Alcalà diu que també s'ha de «canviar la mentalitat i s'ha de fer pedagogia» per aprendre a compartir els espais de la ciutat. «Ells ja saben que compartiran espais, així que hauran d'extremar la precaució i la velocitat» per tal d'evitar accidents. Explica, a més, que quan «malauradament no hi ha l'oportunitat de fer un carril bici individualitzat, s'han de compartir els espais de la ciutat».