El ple extraordinari d'aquest dilluns (de 14 punts) també va aprovar altres qüestions. Una d'aquestes era una moció presentada conjuntament per tots els grups i votada per unanimitat per defensar «una sanitat de qualitat a la ciutat».

En concret, l'acord assolit demana al govern de la Generalitat que «es realitzin les accions oportunes per part del Departament de Salut per tal de poder garantir el nivell assistencial adequat de la sanitat a la ciutat de Girona, d'acord amb les necessitats dels ciutadans i de les demandes dels seus professionals». Tot plegat, «independentment del projecte del nou hospital Josep Trueta que tots els grups municipals i institucions gironines implicades veiem necessari». En segon lloc, sobre el «Pla Funcional de l'UCI?Pediàtrica i de neonatologia» del Trueta, es demana a la Generalitat que «realitzi amb la major rapidesa possible, tenint en compte l'opinió de tots els professionals implicats, les accions que garanteixin una dotació d'infraestructures i de tecnologia que permetin donar una assistència de qualitat i avantguarda als seus usuaris i permeti treballar a tots els seus professionals en unes condicions adequades pel tipus d'assistència que es presta en l'esmentada unitat».

En el text, els grups polítics recorden que el Trueta és un «centre de referència» i es lamenta una «limitació d'inversions» i això fa que no estigui garantit «un nivell assistencial adequat». Per tant, es considera que és imprescindible actuar per «mantenir la qualitat de l'assistència sanitària que s'hi presta des de fa anys». Les mancances, acaben, han estat «fins a dia d'avui minimitzades per la implicació i la professionalitat de tot el personal implicat» però ara «calen actuacions contundents per garantir a la ciutadania unes millors condicions d'ús de les instal·lacions».

Entre altres, ahir també es va aprovar crear la Taula de Salut Mental de Girona; el Pla Local d'Infància i Adolescència; una moció de la CUP?en suport als «Som27 i més» o un crèdit extraordinari per a l'adquisició patrimonial a favor del projecte La Volta del barri de?Sant?Narcís.