L'Ajuntament de Girona ha decidit prorrogar, un any, el contracte a l'empresa Clece SA per al servei d'atenció domiciliària per a persones o famílies amb dificultats de desenvolupament o manca d'autonomia personal. L'import total anual és de 964.051 euros, dels quals 37.078 corresponen a l'IVA. El contracte es va adjudicar a Clece SA el febrer del 2014 i tenia una vigència de dos anys a partir del 15 de juliol i es podia prorrogar per dues anualitats més, d'any a any. Aquesta pròrroga no ha agradat als grups municipals d'ERC-MES i la CUP- Crida per Girona.

La tinenta d'alcalde de Règim Interior i Hisenda, Maria Àngels Planas (CiU), ha explicat que han decidit fer la pròrroga mentre «exploren» si és viable canviar el model de gestió, i que per exemple, pugui optar-hi una empresa del tercer sector, o si l'Ajuntament hi pot prendre part i pugui ser parcialment, municipal. Estudiar aquestes possibilitats requereix entre quatre i cinc mesos i amb els terminis que hi ha al contracte no hi eren a temps si es decidia fer modificacions.

Crítiques de l'oposició

Per ERC-MES, Pere Albertí lamenta que l'equip de govern novament hagi fet «una gestió dels terminis dels contractes defectuosa». Albertí apunta que ja se sabia de fa temps que el contracte o es trencava o s'hauria de prorrogar i lamenta que no s'hagi tingut temps per mirar si es feia un nou concurs. «És una improvisació permanent», lamenta el representant republicà que apunta que si l'Ajuntament estigués en una classe se li hauria de recordar que «els deures s'han de fer quan toca i no a darrera hora». Per la CUP, Toni Granados planteja que s'ha de tendir a la municipalització d'aquest servei, com per exemple va fer-se amb la gestió de les zones blaves i verdes d'aparcament. També apunta que hi ha hagut queixes pel servei que ofereix l'empresa.

Respecte a aquest darrer punt, la regidora de l'equip de govern admet que hi va haver «queixes tant dels usuaris del servei com dels treballadors» i que precisament per aquest motiu s'ha «fet un canvi a la coordinació tècnica».