La nova barrera instal·lada a la Devesa per impedir l'accés de vehicles al Parc, operativa des de principis de mes, ha aconseguit el seu objectiu. Després d'anys de permissivitat, amb una antiga barrera que estava reiteradament espatllada, propiciant que els cotxes es colessin i aparquessin al passeig de la Sardana, s'ha aconseguit el control buscat. La nova barrera és automàtica i conté un lector de matrícules que permet només l'entrada dels que estan autoritzats.

Per exemple, segons va explicar el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, hi poden accedir els serveis municipals, i també estan autoritzats els usuaris de les piscines municipals d'estiu de la Devesa. Aquests abonats, ja han sol·licitat la inclusió de la matrícula del seu vehicle perquè, en acostar-se a la barrera, se'ls obri l'accés. No obstant això, d'altres usuaris que són ocasionals amb mobilitat reduïda i que no estan abonats, tenen dificultats per poder-hi entrar.

De moment, aquests usuaris han d'aturar-se a la barrera i trucar al telèfon de l'equipament de la Devesa (972209354) per demanar que els deixin passar. Segons Sastre, no són gaires casos, tot i que pròximament l'Ajuntament instal·larà un intèrfon amb connexió directa. La piscina està oberta del 17 de juny a l'11 de setembre.

A banda de la barrera, es van eliminar 150 aparcaments de la zona del vial perimetral, el que va permetre convertir l'espai en una zona de pas per als vianants.